1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Ќе се собереме пола медицински :D

На Zahirr, anxxxxiety, Lollipop_123 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Во прва ми беше постресно и само бев како ненормална што повеќе да положам... Сега како што иде време глеам дека не се брзам со времето, малку давам и одмор на себеси ама да, дефинитивно е товар и само на тоа мислиш и си посветен. Не знам, ќе сочуваме здрава психа до клиника. Сега сум со став да не сфаќам пресериозно бидејќи ако правам шала на своја сметка полесно ќе ми биде, некако психава ја наштилував до тој степен да ѝ биде малку сеедно за што и да се случи. Добро, се фрустрирам многу од катедриве и не ми е сеедно со испитиве ама во втора година стварно ми е полесно за нијанса од прва. Овде се два услови и сеа реално колку влечеш предмети од 2 зависи дали ќе запишеш трета ама си викам полека, ќе стигнеш, ќе научиш. Дотурка види колку далеку, ова е успех. Еднаш имаш 20ка, relax.

На Zahirr, Angie1432, anxxxxiety и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    40.679
    Буквално :rofl:
    Ама не е смешно, мислам дека често не можам квалитетно да се наспијам пошто ми се увртува некој дел од материјалот во глава и мозоков само тоа ми го меле цела вечер.

За стресот, мислам дека мора да најдете време да правите нешто што ве исполнува, па макар да е само мал дел од денот, сега не знам како се организирате и што правите, ама битно е дека ни едно човечко суштество не може 10 саати константно да седи на биро над книга и да биде нормално.Гледајте и на тоа дека еден паднат испит не значи и крајот на светот, колку и да ни е сѐ услов, стварно постои излез и подобро, не знам, самодовербата е најбитна, не може со мисли ќе паднам, ништо не знам да се направи максимум на испит(иронично што ова ви го кажува некоја што секогаш има најцрни мисли :D:D).
    Плус, живееме во пребрз свет, едноставно секој момент сме на штрек, на брзање за било што, затоа одморот ни е непроценливо богатство, а мозок кој што секоја можна секунда е окупиран не е возможно да функционира беспрекорно онаму каде што е потребно.Значи ве молам, спијте и имајте некоја физичка активност, скролање по инстаграм или повторување на уште некоја ситница пред испит не вредат колку квалитетниот одмор. :D

На Dream-Girl, Lollipop_123, Ladyy* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lazyy_girl

lazyy_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Има некој избрано изборен прва помош знае што како ќе се дешава со предавања зашо зимски сем ништо немаше а го пријавивме?

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Тие на нас што ни е задолжителен едно предавање у цел семестар ни одржаа, не па за изборен да се замараат.
    Пишувајте им на mail, видете што е работата, иначе нема да ве најдат они вас, не се замараат.

На Glowy и lazyy_girl им се допаѓа ова.
  6. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.473
    Дали дооколку се падне Статистика нема никакви шанси да се добие потпис Епидемиологија и да се фати услов за 4? пример ако сите предмети ти се положени и те кочи само тоа нели има некаква шанса?

7. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    За жал, нема потпис епидемиологија без положена биостатистика, не сум слушнала да има начин потпис на друг начин да дадат...
    Штета, тој предмет ли те заглави? :|

8. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Тоа можеш да видиш со шефот да го замолиш за повторно полагање или нешто слично(ако случајно не си положила не разбрав баш дали прашуваш за "Шта би било кад би било"). Реално не вреди губење година од ваков банален предмет, оди за ова директно со шефот на катедра и разговарај зошто без овој положен нема автоматски да ти дадат да запишеш Епидемиологија, со тоа немаш уствари право на потпис. А гледам баш во елаборатот си стојат уште тие три од 6ти семестар за потпис.

9. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.473
    Сеуште немам заглавено ама прашувам што би било кад би било у најлош случај... пошо последна сесија ми е и све тоа па стрес на најјако ...

10. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Ајде ти држиме среќа мисли позитивно еве јас со таа катедра немам лошо искуство прочитав и колешките погоре супер поминале!

На kajl и MeckaCia им се допаѓа ова.
  11. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    Јас кога ја следев онаа дебатата за претседател на фсс, ако добро се сеќавам Теа имаше споманто дека последната година успеале да реализираат мини казнена сесија за оние кои се трета год и имаат останато само еден предмет што ги кочи. Сепак доколку има некој што лани беше трета нека пише дали погрешно се сеќавам и како беше целата ситуација

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EliteAngel

EliteAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    4
    Дали на испит по Анатомија 1 може да ви побараат да покажите некое минјатурно мускулче на шака или стапало?...

13. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.789
    Таа мини казнена била за премин од 3та во 4та година, ако еден предмет те кочи да запишеш 4та година.
    Не се ни познаваат за да ги покажеш, само тетивите на флексорите и екстензорите и на стапало некои се познаваа од поголемите. Тие што се покажани на вежби, тие и ги бараат.

На kajl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EliteAngel

EliteAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    4
    За нога сме немале ниту една вежба со физичко присуство,тогаш нека не ни бараат да покажуваме за нога:D:D

15. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.789
    You wish :rofl::rofl:
    Не одат по тој принцип, за анатомија 2 без вежби си бараа, зависи од проф.

Имаш убави видеа на youtube, еве и едно линкче со исто добри видеа.
    http://www.anatomyguy.com/category/...b-pre-clinical-anatomy-human-dissection-labs/

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    5.383
    Мислам дека зависи од професорот. Лани ние анатомија 2 само неколку вежби имавме пред да почне карантинот, после тоа ниту една физички немавме. На испит, мојата професорка не не прашуваше воопшто практично, односно “практичното го кажавме усно”, воопшто не влеговме во сала. Ама некои професори, сепак прашувале и во сала, некои основни работи.

На Ellyuy23 и Glowy им се допаѓа ова.
  17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    13.820
    Глупости, истите проблеми низ сите години се провлекуваат, на чоек да му е ќеф како не толчат. Само не знам која е функцијата на координаторите, изгледа за украс се поставени.

На Glossy-girl и nyny им се допаѓа ова.
  18. Kuzmic

Kuzmic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    92
    Дали постои можност изборен предмет да се запише од друг факултет?

19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    13.820
    Мислам дека не но, доколку можи, тоа само во прва година. Најдобро прашај си во деканат.

20. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Функцијата на координаторите е да го лижат газот (да ми извините на израз) на професорите и да си го пропикаат во смисла да полагаат кај добар професор, во цел хаос генерациски собирање на потписи за упис на семестар да си зeмат потпис и предвреме( бев сведок на вакво нешто) и да не враќаат на пораки по неколку дена доколку имаш прашање до нив и тако даље... со чест на исклучоци, има стварно добри координатори и што си ја вршат должноста како шти треба, но за поголем дел од нив ваков ми е ставот:?::?:

На Glossy-girl, MeckaCia, petrova89 и 3 други им се допаѓа ова.