Дали некој може да ми објасни околу полагањето ЦНС Анатомија 3, дали тие ретикуларни и релејни јадра и трактуси ги прашуваат целосно со се опис или само за набројување? Ако некој може да ми одговори многу би ми било од корист...
Се зависи кај кого ќе се паденеш,јас полагав кај проф Наќева таа бара само да ги наброиш јадрта и нешто поважно за нив но кратко пиши ми ги имам запишано прашањата што ме праша ќе ти ги пратам.
Здравоо, дали некоја знае какви прашања даваат имунологија, како оди полагањето, прашања дали има во копирница или некоја од вас? Исто и за генетика и прва помош?
Не знам што мислиш под ,,признаена во странство" ама во која држава и да отидеш, без разлика дали идеш со диплома од Штип, Скопје, Тетово, Битола најпрво мораш да положиш соодветно ниво на познавање на јазикот, па и државен испит, зависно од струката што ја имаш па тек тогаш да се вработиш
Па физиологија си имаа некои свои правила дека не дозволуваат 1 и 2 во иста сесија да се полага, било теоретски невозможно тоа да се постигне па затоа не дозволувале не знам дали попуштаат на крај па дозволуваат ама памтам дека вака ни кажаа
Физио мислам пишаа во групата советувале да не се полага во иста сесија и да се положело физио 1 оваа, а физио 2 да се презапише, но демек ќе имало шанса ако сакал некој и физио 2 да полага откако ќе се положело физио 1. Побарај ја објавата, ама вака нешто беше.
Тие со врски беа вработени по клиники како матични и таму си работеа година дена и после им дадоа специјализаии
Не е точно ова. За државна специјализација не ти треба просек и да ако татко ти е директорот ќе ја земеш одма, за приватна специјализација е важен просекот и предметнатаноцена и плус поени има во зависност на кок факултет си завршил ама врските не одат на приватни спец, тоа е за обични смртници се шалам, тоа е и за луѓе што не сакаат сто години да останат должни на клиниката