Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Важат без гајле.

На Glossy-girl и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  2. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    10 луѓе што полагаа денеска анатомија 2 познавам и сите паднале. Има ли надеж воопшто за нас во понеделник или да земам генетика да спремам дур е време?
    @Dream-Girl ти стално си позитивна и повеќе од мене познаваш што полагаа, кажи нешто, почна да ме фаќа паника дека ќе се паѓа пак... :hai:

На Moon.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Исти информации стигнаа и до мене, лошо прошле денеска тие што полагале. :( Ама нема сега откажување, ќе пробаме, ако не јунска здравје боже. :(
    Да ти кажам немам сили веќе за катедрава, ќе запнам колку можам сега деновиве, нека биде што сака, ќе отидам на полагање битно. Не се предавај толку лесно. :*:

На Moon.Girl, Glowy и petrova89 им се допаѓа ова.
  4. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Последна сесија пред презапишување е, нормално дека вака ќе е. Се чудам зошто јас се чудам на ситуацијава не за друго. Како да не не зезнаа вака во август што имавме анатомија 1 ние. :) Демек јас за 3 месеци нешто повеќе научив анатомија 1 од тоа што знаев во август кога паднав, а ни вежби, ни предавања нивни слушав :rofl:. Ама сега не беше последна сесија па не пуштија. Јасно ми е. Ајде во јуни/јули ќе положам ова се надевам.

На Moon.Girl и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Колеги, не се демотивирајте така. Јас кога полагав колоквиум за глава, нашата група се паднавме кај една од “построгите” професорки. Кога излезе професорката, го имаше списокот во раце, значи од групите пред нас што беа, видовме дека само 2-3ца положиле. Си реков готово, ќе паѓам и јас. Ама не паднав, положив, и уште половина од мојата група положија. Не значи дека ако некој поминал лошо, и вие ќе поминете. На толку повторување, верувам дека ќе положите, немојте да дозволувате стравот од професорот да ве демотивира. Со среќа!! :)

На Moon.Girl, motojlo, Belllaa1 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Ме изнасмеа.:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:Ова и јас си го мислев искрено како за 4 месеци толку разлика да има, но се тешам дека од трема тогаш може сум оставила впечаток дека не знам па ме паднале, сега бев полабава, не сакам да мислам дека намерно ме паднале, чисто да не изгубам демотивација за студирање. :D

А, вистина ја повеќе ги учев предметите од втора што ни се нови, отколку анатомија 1 последните месеци, ептен само онака повторував недела дена пред полагање и одев да полагам, смачено ми беше истото да го учам по 90ти пат :envy:. А, цело лето па само анатомии учев дека се друго положено ми беше и баш полошо поминав на толку учење тогаш. Има некоја вистина и ова твоето не викам не. :D

Ајде, ако положам случајно во понеделник Ивкова слава ќе правам. :D Надежта мене не ми умира дур не пројде полагањето. :D

На Moon.Girl, Glowy и petrova89 им се допаѓа ова.
  7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Не откажувајте се. Не значи ако денес било лоше дека ќе е и за вашето полагање. Верувајте што помалку се замарате околу професор, расположение и други глупости, поубаво се поминува.

Што ти е повеќе спремно, на тоа фокусирај се и полагај.

На Moon.Girl, Dream-Girl, Zahirr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Trejsi99

Trejsi99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Здраво колеги..Дали знаете колку сесии траат микробиологија 1 и хигиена? Јас сум трета година и не знам дали треба да ги презапишам овој летен семестар бидејќи ми се неположени.

9. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Микро1 важи 3 сесии, така да би требало да презапишеш сега, исто и хигиена.

На Trejsi99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Trejsi99

Trejsi99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам, а дали знаеш генетика од прва година и имунологија од втора и тие ако ти се неположени треба да се презапишат?

11. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Генетика ти важи уште оваа сесија, ако не ја положиш и неа треба да ја презапишеш, а за имуно стварно не знам како е (втора сум и сега ми е слушана) нека каже некој друг

На Trejsi99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.454
    хигиена важи 6 сесии не се презапишува

На Lollipop_123, Trejsi99 и Lavender4 им се допаѓа ова.
  13. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Имуно исто важи 6 сесии.

На lolly2000, MeckaCia, Lollipop_123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.663
    Дали може некој што ја има книгата Основи на оториноларингологија да ми пише лп?

15. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Да се надоврзам, без разлика кај кого полагате, ве замолувам да одите без страв и да не дозволувате лоши искуства од други колеги да ви влијаат на расположението. Од лично искуство ви кажувам.
    Полагав колоквиум анатомија кај ,,строг" професор. Си имав учено солидно, ама кога видов кај кој сум многу се исплашив и буквално знаењето испари од мене. Влегов таму, почнав да одговарам и запнав на последните, најважни прашања. И нормално си паднав. Излегов од канцеларија, кога ми се смирија емоциите си ги поминав низ глава прашањата што не ги одговорив и ми текнаа одговорите буквално до детал. Се сеќавав дури и на кое место од страната се наоѓаа одговорите. Затоа, на полагање одете сталожени, смирени и кога одговарате бидете сигурни во себе. Ако сте вакви како мене, дури подобро е и да не прашувате за туѓи искуства.
    Ви посакувам успешна сесија! :l:

На Zahirr, buba4e89, xnotyourbabex и 7 други им се допаѓа ова.
  16. anxxxxiety

anxxxxiety Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    31
    Има на iknow ставено потписи имуно :)

На Zahirr, Lollipop_123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  17. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Радиологија или нуклеарна веќе не беше услов за упис на четврта? Само потпис нели направија да е за некој од тие предмети фсс или тоа важеше само за минатата година?

И браво за положените колешки. :clap:
    Се уклучив неколку саати пред полагање анатомија 3 за да најдам мотивација да одам на полагање од вас, знаев дека ќе положите. :)

На Dream-Girl и Glowy им се допаѓа ова.
  18. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    2.318
    Нуклеарна не беше услов лани, не гледам причина зошто оваа година да биде, ама прашајте си за секој случај:D

На Moon.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Биохемија освен професорката Цековска друг некој увид ќе даде ли? За 1 бод сум паднала на теоретскиот дел, другото се ми е положено.
    Положи ли некој се биохемија, задоволни ли сте со резултатите, мислите дека сте реално оценети?

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Даваа увид и проф. Богданска и проф. Лабудовиќ кога полагав кај нив колоквиуми знам дека колеги имаа увид, а знам другар и кај проф. Ирена исто на увид беше еднаш.
    Пробај си, сепак е само 1 бод, може на некое есејско ќе може да ти го попуштат поенот, не се знае, не губиш ништо.

Инаку да, јас положив и сум задоволна, колку напишав толку и ми е оценката, мислам дека од катедрава секогаш сум била океј оценета, немам замерки, реални се.

На Angie1432 и Moon.Girl им се допаѓа ова.