Кај проф Лабудовиќ дали сте биле до сега на увид? Како се одвива увидот, дали испрашува? Јас положив и практичен и теорија, но за 0,5 поени не фаќам 10ка, а многу учев биохемија 1 и сакам да ја добијам.
nie shto sme petok anatomija 3 ke bidime kaj ist prof kako tie shto polagaja denes vo tabelata pred nas ?
Двосмислени. Имаше неколку само од општа култура, другото беа баш детали, треба добро детално спремање на предметов. Иако беа на заокружување, пак беше тешко.
Некој да има искуство со проф. Матвеева за анатомија 3? Општо вака за океј ја сметаат сите, ама ми рекоа денес дека многу детално испрашувала за ЦНС и паѓала...
Ние полагавме комплетен тест (не сум општа медицина) , имаше околу 15 онака лесни и другите 25 беа баш онака некои небитни работи и детали. Мене ми беше преучено па само јас положив со 8ца , другите сите паднаа (искрено не знам ни јас како положив). Предметов си бара спремање , убаво да се сфати за да се положи бидејќи е поспецифичен но мене па ми е интересен и ми требаше околу 3 недели да го спремам , но на нас малку ни е скратен материјалот така да за вас претпоставувам дека околу месец дена ќе ви треба да го спремите. На јутјуб има доста видеа кои многи ми помогнаа , исто така каналот на Алхемичари. И обавезно да се почне од почеток , не може да читаш за активација на т клетки а да не знаеш класификација на т клетки или некои такви работи , се почнува од вовед па постепено детали за секое поглавје. Прашања имаше од се по нешто , практично ЕЛИСА методот Со среќа
Да не ме сфатиш погрешно, штом ти е толку учено и да испрашува немаш гајле.. нема простор за паники. Баш се дарежливи
Колку што разбрав вчера, доста барала цнс, нормално тоа го предава. Така што обрни внимание на цнс и доста детали прашувала.