Пред некое време, не знам како успеав, на страната на медицински најдов pdf-документ со препорачана литература за предметите по општа медицина. Но сега никако не можам повторно да ја најдам листата. Некој да не го знае линкот?
Запишувањето по објавената листа за прием се врши со оригинални документи. При запишувањето, примените кандидати поднесуваат: 1. индекс и студентска легитимација; 2. три фотографии (2 од 6х9; 1 од 4х5); 3. пријавни листови; 4. потврда (Полиса и Договор) за лично осигурување за период на траење на студиите од прв циклус во осигурителна компанија по избор на студентот, со минимален износ од 150,00 денари годишно. 5. Потврди за уплати согласно Одлуката за висината на надоместоците што ги плаќаат студентите за образовни и административни услуги на Универзитетот објавена во Универзитетски гласник број 25, од декември 2012 година. Знаете ли дали индексот и студентската легитимација се купуваат или ги дава факултетот?
Срцка, ова фо објавиле ФЕИТ за потребните документи при запишување во противденарска вредност. Сигурно е исто. 10. ЗА СТУДЕНТИ ВО ДРЖАВНА КВОТА Потврда за уплатени 6.150,00 ден. (прва рата од 200 eвра) на жиро сметка на ФЕИТ: Трезорска сметка: 100000000063095 Трезорска подсметка: 160010428678814 Повикување на број: 723019, програма 41 Депонент: НБРМ Со назнака: Партиципација за упис на ФЕИТ ЗА СТУДЕНТИ ВО КВОТА СО КОФИНАНСИРАЊЕ Потврда за уплатени 12.300,00 ден. (прва рата од 400 eвра) на жиро сметка на ФЕИТ: Трезорска сметка: 100000000063095 Трезорска подсметка: 160010428678814 Повикување на број: 723019, програма 41 Депонент: НБРМ Со назнака: Партиципација за упис на ФЕИТ
Грешка си, Медицински денес објавија дека ќе ги доделуваат индексот и легитимацијата. Еве ги Конкретните документи за запишувањето на 24/25ти. Објавено е на страната на факсот.
како што гледам на интернет останаа само 6 места во кофинансирање во штип, дали е паметно да аплицирам во штип со 84 просек или да одам директно за тетово (знам дека е катастрофа таму ама ќе издржам 1 семестар)? и дали некој знае колку примаат во штип оваа година?
Не е ова за во Штип. Отвори си на страната на штипскиот и гледај таму да ви истакнат. Не знам како функционира штипскиот А овашто прикачив ќе служи за примените во Скопје.
Се плаќа на уплатници во банка или пошта,но да знаеш дека земаат голема провизија во секој случај земи си повеќе пари кога ќе уплаќаш. Инаку сигурно треба да се плати осигурување или не,бидејќи на страната на медицински не пишува за тоа.
Тешко ќе има сигурно голема конкуренција, бидејќи станува збор за малку места.Државната квота е исполнета,а во квотата со кофинансирање има само 6 слободни места.
стварно незнам што да правам.. дали некој памети како било лани во вториот круг, со колку бодови го примиле последниот во угд во вториот круг?
Spored mene najpametno ti e na vtor upisen rok da konkuriras na fakultet kade sto ke bides sigurna deka ke te primaat pa posle prv semestar da napravis nekoe prefrluvanje .No ako tolku silno sakas da ucis medicina probaj si ja srekjata vo stip seto zavisi od srekja ako ja imas ke te primaat iako se ostanati uste 6 mesta inace mislam no ne sum sigurna deka lani posledniot vo privatna kvota bese so 75 sepak ne me drzi. Za zbor
Во деканат има уплатница како пример дадено за уплаќање, си плаќаш 200 или 100 евра во банка, тие ке ти кажат во денари колку точно треба. За во образецот мислам дека треба да се наведат предметите. Ги имате на страната на Медицински, од Нова општа медицина
Треба сите 7 предмети да ги запишеме? И како оди таа работа отпосле? Сите 7 ги полагаме ? Не ги разбирам баш работиве
Девојки,а како оди запишувањево предмети во образецот? Каде да ги најдам изборните предмети и тие кодовите? А и во образецот има место за 6 задолжителни предмети од прв семестар,а на страната на факултетот пишува дека се 7. И дали треба да се најавиме на страната на факултетот ?