https://play.google.com/store/apps/...ationstudio.MuscularSystemLite&hl=en_US&gl=US Атласов е многу добар, моеш на телефон или таблет да го симнеш, јас сите 3 анатомии со него ги учев и плус од Синелников атласите и супер поминав. Органите се многу добро направени, можеш да ги вадиш, вртиш, ги има напишано деловите, градба и плус бесплатен е.
Здраво колешки,имам неколку прашања во врска со материјалот за учење,дали може некоја колешка од 2 и 3 година да ми пише,да се консултирам.Многу ви благодарам
Дечки во копирнирата ми рекоа фармакологија имало 2 книги некоја голема и некоја мала само општ дел, според која се учи?
Ако прашуваш за Општа фармакологија, оваа сесија го полагав учевме од презентации од професорите, а за практичното учев од една скриптичка шо ја земав од копирницата малце подолу од три кичен
Да, од сите колеги шо комуницирав од презентации учевме, ама има доволно информации, за колоквиум се 11 презентации, а за завршен околу 45 през
Имаше ли некој хигиена вежби да сподели каков е принципот на вежби? Читаат презентации само, испрашуваат нешто, читаат по список кој е присутен или си вадат листа на присутни од митингот?
Јас кога имав вежби, пред пандемијата, можеше. Има процедура, треба да одиш кај д-р Синиша(препорачливо ден-два пред терминот) тој издаваше “писмено одобрение” и после тоа со тоа одобрение одиш во терминот на вежбата која шо ја заменуваш и го даваш одобрението на асистентот. Но, сега со пандемијава, не знам дали се уште ова важи.
Сигурно може со оглед на тоа што сега вежбите се онлајн, ќе си се пуштиш со групата со која ти одговара и пред почеток на вежабата или на крајот ќе го известиш асистентот
Јас имав, професорката предаваше според презентацијата, немаше конкретно испрашување, така само неколку прашања доколку знае некој да ги одговори... Немаше ни читање на присутни по список.