Скроз непотребен ти е микро 1 учебник во боја барем по мое мислење. Јас го имав копиран. Освен ако нема некој нов учебник напишан
Здраво, дали некој го има учебникот по Хистологија од проф.Нада Митева во електронска форма или знае каде можам да го најдам Благодарам.
Zdravo decki jas pak kje prasuvam postari kolegi za anat 2 toraks ako slucajno se sekjavate na prasanja so prasuvale kje mi znaci malku se izgubiv niz materijalot ve molam kazete mi so e povazno.. thanks a lot! <3
Синтопски соодноси на бели дробови, ѕидови на торакс, обавезно некоја комора/предкомора на срце, големите крвни садови, васкуларизација на бели дробови..
Искрено не би знаела да ти кажам, бидејќи ние не полагавме колоквиуми, сѐ полагавме на испит во Јуни. Мене професорката ми бараше да знам васкуларизација на пример обавезно, ама само да набројам гранки на пример, а не детални соодноси. Повеќе се фокусираше на соодноси на органите. Не беше тешко, прашањата беа сосем океј.
Од учебникот на Џекова и видеа на youtube си гледам онака шо најдам поврзано со материјалот, убаво сликовито објаснето има се у видеа
Зависи. За овој колоквиум конкретно, за хемоглобин темата ја учев од Џекова, како и воведот во метаболизам (глава 9 мислам беше), а останатото од Харпер.
Јас учам и Џекова и Харпер, хемоглобин и воведот од Џекова само, а нуклеотиди и аминокиселини и Џекова и Харпер.