Јас од презентации се водев, тоа што беше во през според скрипта од таму, тоа што беше според Гајтон, од Гајтон.
Здраво, годинава сум матурант (средно медицинско - мед. техничар) и би сакал да се запишам на мед. факултет за физиотерапефт. Искуства нешто? И со колку бодови одприлика ги примаат кандидатите. Матурата како интерни предмети одбрав Хемија и Биологија, а проектната Анатомија. Ви благодарам однапред.
Искрено не беше баш тешко, физиологија 1 колоквиумите ми беа потешки.Ама секогаш имам проблем со време, тоа ми е страшна работа, ниту успевам сѐ убаво да напишам ниту да проверам.
Да не те разочрувам ама исти како и на усното анатомија 1, не значи ништо положено писмено, тоа е елиминаторен тест само за да си намалат работа на усно, не обрнуваат вниамние на тестот. Пааѓаат на усно и со положен тест.
Ако имаш научено нема да паднеш, воопшто да не се секираш. Ако имаш научено,никој нема да те бутне, без гајле. Познавам колеги кои лани со положени тестови и тоа со високи поени паднаа на усното, ама ако имаш научено, никако нема да паднеш.
Fala ti, uteha malku ) kje probam samo da se skoncentriram na toa sto go zboram pa so kje bide bide )
Само не брзај, земи си време да си размислиш на прашањата и кажи си се што имаш научено и топ ќе поминеш, сигурна сум. И најбитно да си сигурна во себе и самоуверена, без разлика кај кој полагаш.
Некој да сподели како беа лани патофизилогија 1 колоквиумите? На што да обрнам внимание? Дали има учебник или скрипта?
Не можам да ти кажам во детали шо имаше, бидејќи сум постара генерација и сигурно се менуваат прашањата но, во принцип има прашања на заокружување шо се малку зезнати и двосмислени, често поврзани со ситници и есејски прашања кои се ептен лесни, ако имаш учено нема шанса да не можиш да ги одговориш. По предметов има учебник, јас го копирав, нема потреба да го купваш. Некој од поновите генерации нека те посочи на шо да обрнеш внимание зависно прашањата.
Што е работата со микробиологија практикумите? Ем 900 денари ем матичен број да даваме? Дали е сето ова легално?
не е ни едното ни другото, жалете се посебно за матичниот број, нема право никој да ви бара матичен број