Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Хахах ништо бе уживај, тие ги пишува и на страната на факсот само малце непрегледно е, многу се испобунија. :D Битно жиро сметките да ти се точни, овие денес кога ми ги земаа ни ги ни погледнаа ни изброија, само пикнаа внатре у папката и толку.

2. ofmorimajko!

ofmorimajko! Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Се запишав на медицинскиот во Тетово, со цел да се префрлам после првиот семестар во Скопје.. Сега ме интересира како оди префрлувањето.. Прочитав на страната на медицинскиот во ск дека треба само 40% да имам положено од испитите.. И дали постои можност и покрај аплицирањето да не ме примат во Скопје?

3. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Постои можност. Префрлањето не е загарантирано. Има услови нели кои треба да се исполнуваат и после тоа најнормално колку што знам си конкурираш за префрлување во Скопје и они бираат според тоа кој ги има исполнето условите. Kaко што ми кажуваа префрлени деца, па сега не знам како е.

4. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Запишана сум средно медицинско и планирам да одам медицина и факултет, но ме интересира со кој просек, најмал може да се влезе?
    Фала однапред.

5. daks

daks Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    207
    најмногу зависи од конкуренцијата. втора битна работа еее државната матура и изборот на предмети кои ќе ги полагаш, дали ќе бидат соодветни или не. потруди се да извадиш добри оценки од државнава зошто најмногу влијае

6. GossupGirlxoxo

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Сега планирам да се поправам и со учењето но 2 години веќе сум со 3ка.

7. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Dve godini prosekot ti e dobar?? Ako tocno sum razbrala deka si dobra... Malce potesko za na medicinski. Maturata najmnogu vlijae da, no I uspehot si go prai svoeto. Granicata na medicinski vo prosek e 90 poeni, poen,dva manje vise.

8. GossupGirlxoxo

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    da zatoa i prashuvam

9. BigMisterP

BigMisterP Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    102
    Еден мал reality check. Со просек 3-ка од првите две години, трета и четврта година да завршиш со 5.00, ќе имаш од старт околу 48 поени. Да извадиш максимум- 40 бодови од матурата, ќе имаш вкупно околу 88. Со 88 бодови во Скопје имаш многу мали шанси, минимални. Тетово и Штип, тоа е веќе друга приказна. ;)

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    а ретко да се извадат 40 поени... секоја година матурата е потешка, плус има можност да се воведе математика екстерен задолжителен (Владата рече дека одбива за годинава да не се полага, а од септември пак ќе се разгледува за да се воведе од следнава матура) .. какви оценки ќе се добијат од таква матура е знак прашање, а знаеме дека 4ки од матура колку поени влечат а камоли пониски оценки. Другарка 5.00 цело време со екстерни 4ки од матура од старт имаше 88 поени и не ја примија на Медицински..

На Медицински во Скопје, конкуренцијата е факт дека е најголема и најјака од било кој факултет во државава. Штип е друго, за Тетово не ни разговарам- дива лига, не го ни рачунам за валиден.

11. GossupGirlxoxo

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Океј фала

12. reki

reki Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Внимавај бркај работа сега за префрлање,интересирај се ако си високо во одбиените јас и уште некои други повлековме документи не примија на друг медицински факултет

13. Kimora

Kimora Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.036
    Девојки,ви стигна некаков мејл од факултетот,направени се профилите или сеуште не?

14. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Nema srcka, koga ke potpise dekanot ke ni odobrat od IT I koga ke ni gi generiraat profilite ke objavat na stranata na faksot. Kaj nas mislam ne prakjaat mejlovi,sami ke si aktivirame profili. Pisuva kako na slikata so ja staviv tuka vidi pogore.

На Kimora и daks им се допаѓа ова.
  15. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Дечки, истакнале распоред за новава академска година на страната на факсот. Има распоред за предавања и има распоред за вежби за секој предмет посебно за Прв семестар.. Групи и слично уште нема. Пишува доделување на индекси во 11 часот на 15ти септември.

Ова е за ОМ, за другите смерови се уште нема ништо.
    http://www.medf.ukim.edu.mk/upload/dok/3119_758557383.pdf

Последна измена: 28 август 2015
    На Malata81 и Kimora им се допаѓа ова.
  16. Kimora

Kimora Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.036
    @srcence1607 Фала ти многу што секогаш наоѓаш време да ми одговориш на постовите,многу ми помогна,а верувам не само на мене,туку и на многу други феминки на темава. :*

На Malata81, daks, tamche995 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Ништо срцка, уживај и така дремам тука зашто да не одговорам ако сум информирана? :D треба да комуницираме, колешки сме сега хаха :D :P:*

На daks и Kimora им се допаѓа ова.
  18. Canay

Canay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Zenski pocnavte da nabavuvate knigi atlasi ili rano e?

19. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Рано е бе, ќе ни кажат кои книги на 15ти. Има време уште. Може смениле нешто, од кај ќе знаеме? Зашто да се изложуваш на дополнитетни трошоци без потреба.

На daks му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.403
    kade mozham da najdam SRT koga imaat raspored na nastavata ? Nema ushte ..samo od lani ..