141-225стр, бар според темите во курикулумот наведени, но за првиот беше според тие, не би требало да има измена некоја
А практичниот се полага усно во склоп со завршниот теоретски или писмено? И сите вежби ли треба или без овие 5 шо ни беа сега на колоквиум?
Не се од 5та до 10/11та вежба само за усно? Овие што ги положивме сега ко шо знам за усно нема да требаат или грешам?
Мислам дека не се. Ама од факултетов се очекувам искрено, за секој случај да ги повториме и тие везжби пред полагање.
Па затоа и прашав дека и јас колку шо разбрав првите 5 не се за на испит. Зашо имавме колоквиум тогаш од вежбиве? За да не мачат само изглеа.
Па мене ми кажа колешка од 4та порано од 6та вежба натака се полагале само на усно, а ние сега и 5та плус ја имаме дека нели не ја имавме земено за практичното. Чудно стварно. Џабе ги полагаме колоквиумите, постојано истото ако го испрашуваат веќе .
Речиси по сите предмети усните испити(завршни) ги направија интегративни, т.е. може да те прашаат било шо од материјалот.
Целиот материјал од практикум беше објавено во групата дека бил за практичен испит. Иако е логично да е остатокот само. Но добро вика @Waverly Raven се ставија интегративно, а сега со колоквиумите онлајн се си бараат со потенцирање препишувате.
Хигиена како ќе полагаме? На 18 мај 1 колоквиум, во испитна 2 колоквиум и толку? Како им било полагањето на тој предмет во јануарска сесија, знае ли некој?
Но, не е сигурно, никој нема кажано за ова, само е претпоставка? Не верувам во пандемијата усно да даваат тие, со 2 колоквиум ќе завршиме.
Професорот кажа уште на почетните предавања дека се полага усен завршен испит, само не знаеше дали ќе биде со физичко или онлајн, зависно епидемиолошката состојба.