За хигиена некои совети и искуства за прв колоквиум? Од кај да се учи, прашања дали се паѓаат, какви се полагањата кај нив?
И дали може од денес за утре да се научи? Со оглед на тоа што имаме и патофиза, физиологија и микро колоквиуми таа недела?
И генетика плус... Вака лесно изгледа, прости работи ќе си речеш, боза за вода ли да не знам на пример ама сум слушала дека барале доста детали и убаво требало да се седне и научи. Е, сега дали на усното или на колоквиумите било вака, не знам, нека ни каже некој што го положил предметов...
Jas go polagav na kraj na 2019 ne znam kako e sega so online polaganjava. Mene lichno ne mi se padnaa prashanja. Odredeno kolegi izvadija 9ki na prashanja samo. No uci od prezentacii. Barem delot za ekologija. Nie koa polagavme mn mn praveshe razlika koj ti go pregleduva testot. Max bodovi kaj prof gordana se edvaj minimum kaj gjorcev. Sega poso e online ne znam kako e pregleduvanjeto. Ama vo princip 10ki slabo se dobivaat na predmetov...
Материјалот хигиена е од општа култура,според мене може да се научи за 2/3 дена,но нели секако зависи секој различно.Бонус совет:стационирајте се на условните предмети,не се оптеретувајте со хигиена важи 6 сесии
Па добро, некои од нас слушаме само 3-4 предмети и сакаме барем тоа што слушаме да си положиме, затоа и прашав за искуства и совети, сакам да си го положам сега. Не знам зошто се потценува предметот вака, 5 кредити е, не е малку, безразлика што е 6 сесии, после ќе ни се натрупаат предмети, а луксуз да губам уште една година плус на овој факултет немам. Фала во секој случај на сите што пишавте.
И останатите да ги слушаш, не е за потценување, како што рече 5 кредити, два колоквиуми и усно не е малку. Добро е да се положи, со 6 сесии се лажиме па влечкаме предмети, пример генетика сега и колоквиуми и усно, а се завршуваше со едно полагање.
Не е за потценување ич, јас во последна сесија го полагав крај на трета год и услов ми беше за 4та ептен бев стресена и имаше многу колеги во иста ситуација, супер ќе ти биде олеснително ако го положиш, мој совет да учиш од презентации
Никој не кажа дека е за потценување,ниту нешто лошо напишав,всушност само изнесов мислење и искуство,бидејќи и јас гледав да не ми се собираат предмети,а уст заглавив со најбитните.Воедно повеќето прашуваа дека имаат микро,патофиза,физио,јас изнесов мислење не мора се негативно а и лично да сваќате.Прашуваш за совет,твое е дали ќе го прифатиш или не
Na site so ne im e vazna ocenata, ich ne se mislete polagajte go odma vo Juni. Ucete od prez I obavezno prashanja od predhodno godini, ako imate vreme za knigata. Za edno polozuvanje ima, pogolem problem e ako sakate 10ka.
Nie imavme eden drop box so site prez higiena. Ama ja iskreno ne go cuvam povekje poso pomina mn dolg period. Ako znaehs nekoj so e sega 4/5 god na faks prashaj moze nekoj go cuva
Една молба до постарите колешки за предметот Клиничко испитување дали полагавте тест пред да пристапите на усно(дека ние оваа година ќе полагаме)и од каде го спремавте предметот дека сите проф не оставаат презз а нема ниту книга Благодарам
Не е задолжително, ако не пуштиш ништо не викаат, многу не пуштаат. Инаку бараа да али онака ајде пуштете камера колеги и толку, не прозиваат ни ништо.