Колку студенти бевте во митинг? Лани за сите предмети од зимски семстар еден рок имаше, ако грешам нека ме поправи некој.
Да, само по еден рок имавме за анатомија 1 и сите предмети од зимски семестар во летните сесии, баш памтам...
Мислам дека имаше по еден рок и беше вака:тие што имаа положено колоквиум полагаат само усно завршен а тие што имаа и колоквиуѓ го полагаат прво кол па после ако положат им поставуваат прашања од завршно(се наеднаш) али имаше повеќе дена полагање немаше декади и рокови колку што се секавам
И прозива на почетокот и кажува задолжително камера.Искрено најлошо е кај Драган(нз како се презиваше) он е најнапорен и нз од кафе ги вади прашањата
Здраво ме интересира дали можам да се запишам на општа медицина со несоодветен интерен предмет во државна квота?
Зависи од другите предмети како ќе ти се оценки и перцентили. Со несоодветен интерен од старт губиш 2-3 поени ако имаш на интерниот 5.
А со ова ти се намалува многу веројатноста да влезиш во државна квота. Барем предметите гледај да ти се соодветни, па после матурата како ќе ти испадне ќе биде одлучувачко дали е влезиш во државна квота или не... ова нормално ако ти се другите 5ки од средно.
Да сите ми се 5 оценките, сега ќе гледам да извадам и од матурава екстерните,интерните ќе ми бидат 5, ама малце го утнав изборот на едниот предметот
Kaj nas vo generaciska grupa rekoa od 9ti juni do 9ti Juli. Pritoa moze usniot ispit da se prodolzi posle 9ti Juli (ama toa zavisi od dobra volja na profesorot/katedrata) smetajte od 9.06 do 9.07.
Распоредот требало да биди објавен денес но, најверојатно ќе биди утре. Исто, во генерациската група, кажаа дека ќе трае од 07.06-09.07 но, секако, 09.07 не е дефинитивно краен датум бидејќи на професор може да му текне да го закаже испитот и после 09.07.