Ги молам постарите колеги да ми одговорат дали завршните испити по хемија, генетика и хистологија2 од вториов семестар се усно или писмено? Во распоредот ни е кажано дека се со физичко присуство. Ви благодарам
Хемија лани полагавме усно на камера, генетика полагавме писмено поради короната (ама по правило мислам дека усно треба), и хисто2 полагавме онлајн писмено, а инаку треба усно на микроскоп.
Генетика ќе е усно беше пишано во групата. @Kuzmic ако ви пипува во распоред физичко тогаш ќе е со физичко полагањето.
@Kuzmic хемија само ви е усно. Кажаа генетика 2 есејски писмени ќе ни се у амфи, ми кажаа твои колеги, тоа се одлучило финално, преслушај и снимени вежби од проф. Шукарова од неделава на тимс и ќе видиш, кажува и подетално. А и за хисто 2 најверојатно писмен у амфи тест ви е, така читав во групите мислам, практичното само онлајн ќе ви е, другото писмено се.
Дечки,ме интересира конкретно тежок ли е медицинскиот факултет?Има многу за учење?И трае шест години така?
Дали е тежок или не е индивидуално повеќе, зависи што подразбираш под тешко. Факултетот бара учење, бара посветеност и бара континуитет. Трае 6 години од кои 6тата е пракса и нема нови испити, само се доположуваат останатите.
Да. Треба стаж од лекарска комора па се полага за лиценца. И според новиот закон мин 6 месеци работа во јавна здравствена установа за да се оди на специјализација
Професорката Гордана Ристовска по хигиена какви тестови дава, какво искуство имате со неа? Во тим кај неа сум додадена за полагање сега, па секое искуство е добредојдено. Како да прочитав тука дека била на полагања супер и добри оцени давала, но не се сеќавам кој имаше пишано.
Ништо, само неколку колеги сме во тим додадени и она е админот. Претпоставувам по тоа кај неа дека ќе бидеме. Веројатно набрзо ќе има информации за сите.
Колку сте отприлика кај неа? Би требало за тоа да е бидејќи делеле по групи. И јас се надевам дека ќе добиеме набрзо, некако ептен малку информации имаме за колоквиумскава, како да не се полага од понеделник.
И јас исто сум слушал за професоркава, а јас полагав кај д-р Игор Спироски и супер поминав, нас ни поставуваше прашања од колоквиумот, т.е. тоа шо сме згрешиле и нешто слично со тоа. Максимум поени на сите им даде.
Медицински како медицински, не би рекла тешко, но би рекла обемно дека е. Има обемен матерјал кој навистина си бара да му се посветиш и да го разбереш убаво и логички. За учење има, има и еден куп предмети, но ако човек си распредели и си направи убаво распоред што, кога и како ќе учи, се се постигнува и се положува. Со камери ќе се полага. Кај некои професори дури и со вклучен микрофон.