На завршниот патофиза испрашуваат за теретскиот дел од цел практикум (освен тие 2-3 вржби што рекоа дека не треба), плус како се изведува вежбата? На пример дали мора да се објаснат материјали што се потребни за секоја вежба, начинот на кој се изведува и сѐ друго што е опфатено од експерименталниот дел? И дали испрашуваат и други поглавја од книга надвор од тие испитни прашања што ни ги дадоа?
Оснир само од презентациите од предавања ќе спремате? Дека гледам во презентациите од вежби истото се повторува од предавањата, а и лани во материјали за учење на teams само предавањата ги ставиле?
Мене пример ми се падна мек клур и алдрих и раскажував како се изведува вежбата и најважно им е толкување на резултати , а она што е потребно за изведување вежбата не. Исто може да те праша од книга нешто поврзано основно со вежбата
Фала ти, а работи што ги има само во книга а не во практикум не се случува да прашаат? Да знам за секој случај ако треба и надвор од предвидените прашања и теми да повторам
Дечки имаше ли некој веќе вежби физиологија 2 со физичко присуство? Ако може да споделите како се одвиваа
Јас имав вчера. Нишо посебно, не поделија во две вежбални, некои вежби само ги изведовме, проф.Плунцевиќ повеќе теорија кажуваше, ни кажа од секоја вежба што треба да знаеме и да учиме и тоа беше се.
Да правевме, ни даде тест со 6 прашања на заокружување и не раздели низ целата вежбална за да не препишуваме и имавме околу 5-6мин да решиме.
Па да ти кажам мене не ми беше лесен, некако многу зафркнати прашања имаше и мислам дека само 3 точни имам хаха. Имаше за бавна компонента на нистагмус нешо, за симптоми при надразнет вестибуларен систем, имаше нешо од тест на Вебер дадено, највеќе од овие вежби беше тестот. Ама имаше повеќе групи, кај колешка пример имаше за мембрански потенцијал, акциски, кураре.
Decki Kako se zema zdravstveno ili avtomatski od Lani ni e prodolzeno Zdravstveno osiguruvanje mislam
Decki be molam nekoj iskustvo da spodeli patofiza za kolku dena go spremivte zavrshniot ispit I Dali e dovolnosamo od praktikum?
Здраво на сите Дали знае некој дали би била примена на Медицинскиот факултет во Скопје со поминат успех од 1 година 5.00 2 година 4.85 3 година 4.75 и четврта година 5.00 И дали знаете дали се признаваат дипломите од натпревари и ако да дали знаете колку поени носат