Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    ова е дефинитивна одлука? а дали е точно тоа дека ако не се пријави на iknow сега во јуни, во август сигурно ќе ни важат колоквиумите, а ако пријавиме јуни и паднеме нема да ни важат август??

2. arad

arad Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Iskustvo kaj prof.Bashevska patologija na usno?

3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    7.575
    Jas lichno neam polagano. Znam kolega so premn uci, uceshe od golemiot robins. Polozi no so 7mica. Nego go prashuvashe prviot den samo mikroskopski preparati (razlichni preparati). Vtoriot den usno(si saka da prashuva i nadvor od materijal osobeno za HPV i CNS). Ne se razocaruvaj ako te butne, posle toa sekoj drug prof e podobra opcija

4. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Мене ме интересира, пошо тек ќе слушам патологија, а се имам прилично многу изнаслушано за таа ,,популарна катедра", дали може да се полагаат комисиски испити патологија и дали се положува така полесно, доколку сме паднале кај некој проферсор?

5. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    7.575
    Ova e forum ama ja iskreno kje si pisham kako postara koleshka. Losite profesorki si zaminaa od taa katedra. Nekoj kje mi kaze, ama daa pak e teshko. Dechki ne e teshko. Sega za sega basheska e postroga. No, zatoa kaj drugite profesori se polozuva i toa kako. Samo treba da ucite. Predhodno i ucenje i mavanje glava u dzid ne beshe dovolno za polozuvanje. Sega skoncentirano i definitivno polozuvate. So srekja na site sesijava!!

На Waverly Raven, Glossy-girl, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Баш ти благодарам! Малце колегиве шо се трета и четврта знаат да не исплашат со патологија, па јас паничам многу за од октомври што, како ќе биде. Ама фала ти за коментаров, прашањево индиректно за тоа ми беше, дали и со многу учење може да паднеш или не.

Последна измена: 4 јуни 2021
    На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.317
    Да ама ние полагавме без микроскопски препарати да погодуваме што мислам дека беше многууу олеснителна околност:D

8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    7.575
    Za ova si vo pravo deff, no sepak znaeme deka ima mn vrska kaj koj prof polagash. Na ovaa generacija im e polesno vo toj pogled samo.

9. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.454
    колкави се шансите да се положи кај Башеска со учено од скрипта?

10. lazyy_girl

lazyy_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Полагаше некој Оснир како помина?

11. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Извини што доцна одговарам, сега стигнав.
    Јас каде што сум ми се погоди ептен тимот, и мислам дека тоа е и најважно, да не стоиш само отстрана и да се досадуваш, туку да работиш ти лично, истовремено да учиш, и да имаш одлична и забавна комуникација со тимот како со пријатели и соработници, наместо да си стегната и да ги гледаш како надредени.
    Ако уште немаш почнато, не знам кои места се останати слободни, ама избери го она што најмногу те интересира, каде што мислиш дека ќе имаш најголеми шанси за работа и учење. :)

Да, зимаме плата, вработени сме по договор на дело.

На Uniqo3 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.328
    На 9ти и 10ти јуни е првото полагање оснир, рано е за некој да има полагано, немаше претсесија тоа. :)

13. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Од каде да почнам хахаха. Вака Патологија 1 кај неа полагав. Од 30-40 души на список полагавме петорица зошто пола и повеќе не одат на испит ко ќе слушнат Башеска. Во однос на начин на испрашување, прво на микроскоп те испрашува хисто-патолошки препарати, тие препарати горе-долу исти се со сликите од практикумот. Тие мора да ги знаеш за теорија да полагаш, зошто мислам ако те падне на практичен не ти дозволува да полагаш теоретски. Во однос на теоретското испрашување откако ќе ти го постави прашањето почни веднаш да раскажуваш и не престанувај се дури таа не те прекине или евентуално не завршиш, гледај што повеќе факти да и кажеш како зошто настанува нештото, обавезно нејзините делови ги бара убаво. Не знам точно од Пато1 што беше нејзин дел, за пато2 памтам дојка и кожа ама не сум сигурна. Ако прашуваш за пато1 зошто тоа кај неа полагав, обавезно да пееш КВС и анемии од РЕС, се детално како во Робинс што е, тумори доста често прашува, хиперсензитивни мислам исто, хемодинамски исто тата-мата хаха уствари речиси се ама овие како побитни ги памтам. Нема ограничување на број на прашања тоа да знаеш може и 4-5 да те праша може и 7-8 зависи од одговорот на секое поединечно. Не е нешто многу строга и безобразна но е напорна и бара навистина детали да се знаат убаво, така што на темите погоре обавезно обрни внимание, но пак ќе ти кажам и другите учи ги. Се надевам ти помогнав. :inlove:

14. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Еве линк за да предложите најдобар професор за годинава. https://www.fakulteti.mk/mobile/new...Arwm96cuA6aX6ZXVt2samRJpS5SUCdXl5WMUQiXTdkbsE Јас го предложив асс. Костовски иако не е професор. Предложувајте што повеќе, бидејќи лани приметив дека немаше на листата проф. од медицина, а има вредни професори кои заслужуваат пофалба.

На Lollipop_123, floppy77 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.535
    Почнав веќе, немав избор, а и дека работам друга работа сакав во близина периодов. Како за почеток- досадно:) ама тоа е, ќе се ротирам за некој месец....
    Фала на одговорот :l:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PreciousMetal28

PreciousMetal28 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има проблем со пријавување на испитите во iKnow за јунска испитна сесија? Вчера кога пробав ми пишуваше Нема пријавени испити за оваа сесија, а предметите не ми ги даде. Што би можело да се направи? Рокот е до денес, така да би требало да може и денес да се пријават.

17. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.317
    Јас сега отворив да проверам баш дали и кај мене е така и мене не ми ги дава. Има врска тоа шо ми се пријавени? Мислам пак треба да ми ги дава ако е до денес рокот

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.328
    Кај мене е океј, стои се шо сум си пријавила, готово само нема опција за измени, ни за да се пријавуваат, до вчера вечер било значи. :)

На Glowy и Lavender4 им се допаѓа ова.
  19. PreciousMetal28

PreciousMetal28 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Не би требало да е така :( На страната на Деканат пишуваше датум до 05.06, тоа го вклучува и овој ден. Мислам дека се работи за проблем со iKnow.

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.328
    Вака стојат секогаш кога е завршено пријавувањето...
    Може мислеле до 5ти најкасно, не со 5ти вклучително. Веројатно си прва, другпат не верувај на се шо ќе пишат, ја со trust issues сум тука хаха, одма сите пријави ги уште прв ден кога ќе пуштат во iknow и готово. И онака списоци има пак и пријави носиме за се после, и да си пријавил и да не полагаш пак не е некој проблем...

На Waverly Raven, ElenaOfRivendell, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.