Nie koga polagavme na kupce bea postaveni testovite I se vlecea profesori. Ne znam so sostojbava vie kako polagate. Nie imavme test + usno. Testot ne e tezok, da ne kazam boza e. Usnoto isto ne e teshko. Moze nekoj prof da te potprasha neso pobazichno od kniga. Ama vo princip se najfer/najkorektna katedra na cel fakultet.
Здраво да ве прашам ако не сум пријавила предмет на Iknow дали може да полагам и оценка да ми се стави во септември или тоа зависи од катедра дали ке дозволат и ако не колку се плаќа за да си го пријавам предметот? И дали ќе има проблем за предметите што сум ги положила на колоквиуми овој семестар а не сум ги пријавила?
Za otposle da prijavish treba da platish 1000den kolku shto znam. A dali moze sega da polozish a da ti vnesat ocena vo naredna sesija pojma neam, vajda zavisi od katedrata.
Ve molam da spodelite iskustvo od mikro 1 zavrsniot,kako prasuvaat,dali prvo prakticno pa usno,kakvi prasanja postavuvaat,i dali prasuvaat za materijalot od kolokviumite
Само завршен? Огромни, лесно се спрема завршен испит анатомија 1, се од испитот е поминато на колоквиуми.
Се спремаат тие 100 страни и за 4 дена. Само проекции, перинеум, перитонеум и поделба на медијастинум, мускулите и тоа. Нема ништо посебно за спремање
Клиничко испитување за колоквиум, некои колеги сугерираат да се спрема материјал од скрипта од Штип од 50 страници, дел колеги од книгата од проф Серафимоски, а други пак од презентации. Ова ме стави во дилема што е всушност најдобар избор за учење?
Според мене, комбинација од скриптата од Штип, презентации и видеа од osmosis и Kaplan(или било кои други). Серафимоски е преобемна книга, дури и за Интерна е многу, навистина нема потреба да се оптеретуваш со толку материјал.
Дали ако ги имаш зачувано предавањата или вежбите снимени ако може да ми ги пратиш или некој друг ако ги има снимено? Благодарам
Zdravo decki ) Aj ve molam dajte nekoj sovet za polaganje na predmetot hemija, nesto od licno iskustvo kako ste polozile? Fala vi
Коректна катедра, многу се океј и на полагања. Разбери го убаво материјалот по хемија и сигурно убаво ќе си поминеш со нив.
definicii imase ili samo kratko nadopolnuvanje? i tie sto se na zaokruzuvanje dali bese posoceno kade ima poveke od eden tocen odgovor ?