ovie prasanja mi gi ispratija od lani junska sesija , tuka ima nekoi so poveke tocni poradi toa prasav
Ако полагал некој теорија завршен во јануарска од Биохемија 1 кај проф. Богданска нека ми пише, се уште немам добиено мејл од професор, најверојатно кај нејзе сум...
Дали микро 1 за завршен треба да ги знаеме сите молекуларни методи шо ни ги објасни асс Марко на вежби или само овие од практикум за испит?
Jas polagav kaj nea, najiskreno ubavo pominav. Prashuva tri prashanja najcesto toa so ona go predava. Nekoi kolegi ne bea zadovolni ama najverojatno zavisi od srekja, raspolozenie, so prashanje kje ti se padne....
Колешки, кажете ваши искуства со усен испит медицинска хемија , кај кој полагавте, што ве прашаа, дали раскажувавте или блиц прашања и дали ви бараа да пишувате реакции?
Некој од постарите колеги што полагал кај Богданска, на кој принцип прашува, некои насоки да споделите?
Има одговорено на ова прашање, пиши во search "Богданска" и ќе ти излезат мислењата. Орашува 3 прашања биохемија (1 ЈХ, 1 АК, 1 липиди) и 2 од органска.
Сите професорки прашуваат да се пишуваат реакции, добиваш 4-5 прашања и може по некое блиц прашање во врска со прашањето кое го одговараш во моментот.
Убаво вели Lollipop пишете во search за кој проф, лани мислам за секој проф за хемија и анатомија се сподели искуство, на што да се обрне внимание и слично.
Знае некој каде хигиена ќе се носат пријави т.е каде е делот за екологија и храна во центар за здравје, кај се наоѓа ова? Кај министерството или?
Јас кај Цековска бев, мн. беше лабаво, лесни прашања од тип на поделба на алкохоли, па по некоја амино киселина и сл. Паметам дека исто ни даваше да цртаме (таа ни кажуваше), а потоа кажувавме кое е тоа соединение. Познавам колеги кои буквално го немаа допрочитано материјалот, и професорката ги положи. Многу е добра, фер, и многу помага и потсетува.
Ја на гугл ова го најдов, изгледа не е кај наш факс. @Lavender4 @Waverly Raven вие како постари знаете веројатно, оваа локација ли е точната?
Центарот е после автобуска, ако е тоа што мислам, не знам како да објаснам точно, ако сте пред автобуска и гледате право накај Џамбо, треба да тргнете лево по патот, и скрос до крај на улицата, кај семафорите, тука е.
Да, па и јас на тоа мислам, а и според адресата тоа ќе да е, само се зачудив пошо мислев дека некаде околу факс сигурно имаат институт.
Институтот е кај министерство, а центарот им е кај што имаш објавено. Не знам дали имаат измешано нешто институт-центар.