Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.327
    Чим е кај асс. Рената веројатно е кај центарот за јавно здравје пошо на вежби она кога ни се претстави на прва вежба кажа дека работела таму, не била во близина на медф и сме можеле најбрзо преку порака да ја најдеме ако нешто ни треба да ја прашаме... :?:
    Најдобро да го препрашаме координаторот ако не за кај се мисли. :?:

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Не мешајте со тоа кај железничка што е или во Кисела вода не знам точно кај беше. Тоа си е сосем друго. Било кој од од таа катедра да ви треба во министерство на приземје ќе го барате по скалите. Таму има едно како пријавница/шалтер, таму се носат индекси, пријави и такви ствари. Прашајте штом влезете во министерство ќе ве упати некој точно на каде да одите.

На Belllaa1, Glowy, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  3. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Чекај, има оддел за екологија и храна кај министерството? Дека координаторот баш така и ни напиша, на тој оддел да се носеле пријави, затоа и прашав прва јас. Леле како изгубени Германци сме сите (facepalm)(facepalm)(facepalm), дека онлајн ни беше се со катедрава цел семестар. Просветлете ме. :D

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.327
    Мислам дека имам пишувано наназад, но ќе ти пишам пак. Супер е професорката, фер и коректна, за биохемија делот особено убаво да го знаеш, повеќе не прашуваше од него, но мора да се знае и делот од органска хемија за да положиш, без разлика што не го прашува толку како делот од биохемија. :) Имавме 3 прашања од биохемија и 1 од органска. Со среќа. :sun:

5. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.354
    Genetika, sestri smer, iskustva za predmetov? Imam i kompleten i zavrshen del za polaganje.

6. Monday

Monday Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Го има некој во електронска верзија анатомија 3 учебникот? :)

На Belllaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Хахаха малце изгубени се од таа катедра. Инаку пред 2 години дипломирав, хигиена одамна полагав но знам дека со таа катедра на министерство се мавтавме еве и помали колешки баш прашав, така што ви кажав, бидејќи знам дека и меѓу мои колеги имаше недоумица за тоа каде е институтот. Тоа мислам кај железничка е центар за јавно здравје, а ние мислам немаме работа со тоа. Пријави и такви работи носевме на пријавница во министерство убаво памтам. Усни испити мислам во деканат беа со професорот кај кој полагаш ако сега не се сменило нешто. Ова само ви кажувам каде и што ние правевме, сепак препрашајте, ма да non sense ми е малце таму да одите и таму да треба пријави, индекси да носите...

На ElenaOfRivendell, Lollipop_123, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.535
    Дали некој знае за вебинарите од лекарска комора да се положени колку %треба да имаш? (прв пат решавам) :D

9. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Но, координаторот во групата имаше пишано дека пријавите треба да се однесат во ЈЗУ Центар за јавно здравје, Оддел за екологија и храна, па валја треба во центарот, не во министерството да се однесат.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. __Nina__

__Nina__ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Nekoj od prva godina, sto ima polagano Biohemija ispit online vo sesijava, dali e so kamera? I dali testot e tezok? :wasntme:

11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Усно, писмено, кој смер?

12. __Nina__

__Nina__ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Pismen ispit online

13. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Јас вчера полагав завршен и практичен биохемија 1. Не беше тешко, ама кратко си беше времето, како и до сега што беше. Втора година сум инаку.

На __Nina__ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Нема камера. Тестот е обемен и е кратко времето.

На __Nina__ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.980
    Од постарите колеги што веќе слушале Биохемија 2 - за метаболизмот што поточно бараат , дали прашуваат детали. Иако не сум општа медицина , учиме по истата книга и материјал па завршниот испит во јунска испитна сесија ми го опфаќа цел метаболизам и некако многу ми се гледа а и колоквиумов не го положив со нешто нај нај бодови (13 од 20) , не знам од каде да почнам и што да читам , досега ова ми е некако најтежок испит за спремање.

16. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Немаме уште полагано ние од втора, постарите што полагале метаболизам можат да кажат.

На Larson и floppy77 им се допаѓа ова.
  17. stingray

stingray Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    37
    Нас доста опширно не прашуваа и реално си бараа професорите. Од протеини за валин, леуцин и изолеуцин требаше крајните продукти само, триптофан не го прашуваа. Ензими освен побитните не бараа. Треба да имаш претстава како се поврзани отприлика меѓу себе метаболизмите. На пример омилено прашање им беше од каде е рибоза 5 фосфатот во синтезата на пурини (од пентозофосфатен циклус е). Прочитај ги два-три пати така целосно метаболизмите, гледај видеа на yt (мене особено за метаболизам на масти ми помогнаа) и ќе можеш да ги поврзуваш потоа. Ако имаш некое поконкретно прашање, ќе ти одговорам колку што се сеќавам.

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.327
    Дали може некој да сподели општо како се одвива испитот микро, прашуваат прво теорија или практично, или наизменично? Дали прашуваат како наслов/поднаслов па да раскажуваш што знаеш за тој дел или ептен детално конкретно нешто? Секако сигурно секој професор си има свој принцип ама отприлика што да се очекува на полагањето некој ако сака да каже. :D

На Lollipop_123, ElenaOfRivendell и floppy77 им се допаѓа ова.
  19. stingray

stingray Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    37
    Кај некои влечеш прашања, некои сами ти поставуваат. Ана и Каќа испрашуваат детално, другите се поокеј хахах. Ке почнеш ти да раскажуваш за некој дел и те потпрашуваат и ти поврзуваат со нешто друго. Практичното исто некои прашуваат наизменично, некои посебно.

На Lollipop_123, Lavender4, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  20. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Дали прашуваат детално од колоквиумите?