Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Фала ви многу :l::l::l:
    @Lavender4 за другарка од трета прашувам. Ама сепак сподели тука или во лп искуство штом ти кажат.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Мене лично полагањето на микробиологија кај неа ми беше кошмар. Толку одвратно однесување и потценување не сум имала никогаш во животот.
    Тоа беше во 2002, многу лош впечаток ми остави, и таа и проф. Докиќ, оти потценуваат студенти што не студираат на медицински факултет. Така беше тогаш, за сега не знам. Инаку општо, лош беше односот на повеќето професорки што предаваа институтски предмети, чест на исклучоците.

На Guns N` Roses и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  3. Special friend

Special friend Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5
    Ако може некој да сподели искуства за усен испит Анатомија 3, кај било кој професор? :)

4. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381

5. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Како беше физио?

6. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Ау не знам, сега воопшто не беше таква. Малце се нервираше ако не знаеше некој основни работи, ама воглавно супер и беше односот и комуникацијата и преку мејл, а и вака за време на испитот.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Kako beshe endokrin testo?

8. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.317
    Некој шо полагал јануари инфективно или од постарите колеги да сподели искуство за полагање кај било кој проф. дали комбинации прашуваат, од колоквиуми итн?

9. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Есејските беа побитни работи како физиолошки функции на естроген, прогестерон... Има 20 на заокружување, повеќето беа лесни. Малку е кнап со времето, ама ако пишуваш побрзо ќе стигнеш.

10. lazyy_girl

lazyy_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Каде се наоѓа катедрата по психијатрија?

11. Anet7

Anet7 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Dali moze da mi pratish i na mene? Sekako dokolku nekoj ti pratil

12. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Близу до инфективна, позади модуларната болница за ковид, прашај наоколу, ќе ти каже некој, вака не знам да објаснам добро.

На lazyy_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    12.932
    Јас полагав кај проф. Миленкович(Звонко), кај него нема најчесто поставувани прашања, туку се влече. Влечеш 3-4 ливчиња од различни делови, фактички доаѓа по едно прашање од колоквиумите и две прашања од материјалот за завршен испит. Лошото е шо буквално се може да ти се падне, додека другите проф. имаат некои почесто поставувани прашања. Искрен да бидам професорот е малку чуден, многу често се противи на одговорите дека “тоа не е така”, ама едноставно игнорирај го(ако се падниш кај него) и продолжи си. Ретко кој паднал на испит кај него. Инаку вака во главно, од колеги шо кажувале, знаат да прашуваат ситници или некои безвезни информации како инкубација и сл.

На Glossy-girl, Guns N` Roses и Lavender4 им се допаѓа ова.
  14. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.317
    Не знам како ќе биде многу ми е тежок предметов:D со траумите од микро шо си ги влечам имам одбивност:worried: Фала многу:)

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    12.932
    Потполно те разбирам, микро ич не ми беше по ќеиф како предмет, а инфективно, можеби поради клиничкиот дел некако се трпи.

Инаку можам да кажам дека е еден од потешките клинички предмети, обемен, детален, професорите доста си бараат... најблагодарен сум му на асистентот проф. д-р Крсто, каков човек :inlove:! Најдоброто објаснување за анамнеза и клинички преглед, ако не беше тој ден-денес немаше да знам анамнеза да земам, бидејќи фала богу никој не зеде да ни објасни како шо треба, по ред.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    16.556
    И јас не сум слушнала некој да каже позитивно искуство од полагањето кај нејзе, кошмар. Јас се паднав кај нејзе прв пат и не појдов, за што да одам да ме малтретира и на крај да ми пише 6ка, не фала. Другите од таа катедра се вака океј, барем јас кога полагав.

На Annath и Lavender4 им се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    16.556
    Инфективно е од тие предмети што баш се треба да се научи, професорите се сите специфични и доста бараат. Ако планираш да полагаш спреми го убаво.

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Ирена Кондова прашува повеќе од делот за испит ако убаво памтам јас кај неа полагав. Бара доста знаење но е коректна и со оценување. Принципиелна е , но пак ќе кажам многу фер за оценување. Поставува инаку 4-5 прашања. За болестите најбитно е клиничката слика убаво да и ја објасниш тоа највеќе ја интересираше знам. Може и нешто од микро/епидемиологија да те потпраша ситница уз пат ако и текне. Но во глобала со спремен материјал не се паѓа кај неа. За Звонко ти пишаа горе, Гроздановски е океј исто и фин е, Стојковска знам дека врти по книгата и на која страна ќе ти се падне за тоа поглавје те прашува од А до Ш се , мислам дека е и најкомплицирана од таму. Имаше уште еден што прашува Марјан или Миле не му го памтам името, не знам за него ништо некој од колегиве тука ако знае да ти каже.

На Glossy-girl, Waverly Raven, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Јас полагав кај проф. Стојковска во јануари, можеби порано било така како што пиша колешката погоре сега беше поразлично. Прво ти дава нешто како случај за решавање, ти кажува неколку симптоми и треба ги кажеш сите можни диференцијални дијагнози на кои се сомневаш. Потоа ти поставува 4 прашања, едно задолжително антибиотици и други 3 по избор од кои едното ми беше од колоквиум. Бара повеќе клинчка слика, хипотетички ситуации, на пример ти доаѓа пациент во амбуланта како ќе препознаеш дека тетанус и такви слични прашања. Инаку проф е многу фина и оценува фер.

На Glossy-girl и Lavender4 им се допаѓа ова.
  20. Babybabygirl

Babybabygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    70
    Nekoj da spodeli iskustvo patofiza 1 na zavrsniot test i usnoto?