Мојата генерација коа полагавме лани проф. Башеска не испрашуваше. Знам за пато1 кај неа искуства на колеги кои навистина многу учат (сите искуства се прилично лоши и трауматични). Мој совет, иди на испит амаа немај очекувања. Не е условна сесија, сметај нареден пат кај другиве проф (особено Куновска и Петрушевска) со убаво научен материјал минимум 9 ќе имаш.
Искуства од усно генетика од постарите генерации? Дали од практикум доволно е да се знае постапката по чекори пример за пвр или изолација на днк или и од делот вовед што се пишани информации би барале нешто?
Не пишува во групата за жал не знам зошто, ама да, ќе биде усно од двата практикуми- 2 прашања и плус теорија едно
Фала ти. Треба да ги пишуваат, знам дека комуницираат на вибер, ама главните соопштенија нека одат во групата секој да прочита и од постара генерација, особено за предмет како генетика што го полагаат најмногу постари колеги.
Здраво. Дали некој ќе се запишува медицински факултет годинава медицинска сестра поточно? Ако може подетално да ми каже некој доколку знае како е процедурата? Дали прво треба електронски и кој период е?
Дечки некој што полагаше хигиена усно во завршен ако може да каже како се поминува, ептен да не бараат детали од книгите?
Пиши на темата за Медицински факултет, и разбарај во постарите мислења. Јас на општа сум, не памтам баш детално, ама прво треба да се регистрираш електронски на iknow.
Дали некој е информиран зошто годинава квотата на општа медицина за бруцоши е многу мала, некои си 200 студенти? И последниве години кој е критериумот за уписи? Одлични со 5.00 или успеваат и одлични со 3-4 четворки?