Нели е малку 4 недели па оваа траеше 5 недели и ми беше се набутано еден предмет по друг.... а во август можам да замислам како ке биде
Вас ич не ви се погоди.. инаку и за нас имаше некои напори да се направи за тие шо немаат само 1 предмет положено за услов микро 2 или пато 2 и се запишуваа на списоци и студенти шо имаат поише од 1 предмет за услов и пропадна тоа
Навистина?? мислев дека тоа се реализираше бар за студенти со еден условен предмет... леле аман што ке прават пола месец после професорите не ми е јасно......
Па нели кога беа дебати за избор на претседател на фсс имаше фалби дека организирале плус сесија за тие што имале 1 условен останат само. Лаги со опашки ли биле? На факултетов само гледаат да отежнат, срамота е ова што го прават за 1 неположен предмет да студираш 7-8г.
Јас колку шо знам тоа не се реализираше оти и студентите не искочија фер со 3-4 условни предмети се запишуваат оти имаат само 1 условен
Ко преживи причаче на факултетов. И не само за сесијава што ќе е 4 недели, општо се е ко да сме на survivor. Можда после тие 2 недели т.е додатно последните 2 недели од септември усни испити ќе закажуваат ко сега што прават, испитна на распоред до 9ти јули, а уствари испити до 15ти ко ништо. Секако ретко која катедра се води по распоредот.
Па нема баш да се развлечкаат усните како сега. Бројот на студенти за полагање ќе е помал, автоматски се побрзо ќе биде. А и сега се развлечкаа поради поклопувањата.
Добар ден девојки. Денес излегоа резултатите од матура и воопшто не сум задоволна. Сакам да се запишам на факултетот по медицина во Скопје, но мојот просек драстично опадна, бидејќи на матурата имав само 54,79 (4) и 71,08 (4) со што целиот просек ми изнесува 92,42. Ваше мислење колкави се шансите да влезам на факултет и дали би било паметно да пишувам приговор?