На страната на факултетот требаше да се пише бројот на елек.картичка и беше пишано само како 1111 ... каде се наоѓа тој број да го впишеме?
Народе, запишана сум на ФМН-физиотерапевт во Штип, знае ли некој од кога почнуваме со предавање, прва година ? благодарам
Mif se na institut za Histologija, a psihologija- ako si neparen broj na Psihijatrija,ako si paren vo novite amf kaj Nevrofiziologija
Отприлика колку се движи бодовната скала за конечна оценка по прдметите? Знам за да поминеш 60 %, десетка од 93-100%?
Ги пресметуваат од факултетот, можеш да провериш на страницата од факултетот во делот каде пишува евиденција на присутност, откако ќе се најавиш.
Kaj Nastavna dejnost na samata strana otvori za soodvetnata studiska programa na koja si I odberi Programa za ZadolItelni predmeti. Ottamu otvori go sekoj predmet sto go slusas I pisuva za sekoj prednet zasebno sto se ocenuva, kako se ocenuva I kako doagjas do tie 60 poeni za da polozis. Bez razlika dali e za OM ili trigodisnite, na isto mesto moze da si procitate.
Дали некок досега има направено дупликат електронска картичка за евиденција? И ако да, каде? Бидејќи имам слушнато дека имаат правено некои студенти ама одамна и не се сеќавам точно како што. Фала
Zosto ti e duplikat? Na prviot akademski cas vi davaat karticka i taa si ja koristite, ne moze da imate nekolku. Vo dekanat se podnesuva baranje za nova karticka edinstveno ako predhodnata ja imas izgubeno, se plakja okolu 500 denari i se ceka okolu 3-4 nedeli.
сакам да прашам кои приемни испити се полагаат и дали ти важат свидетелствата од средно сите 4 години или само 3та и 4та?
Se smetaat ocenkite od site svidetelstva, od prva do cetvrta, plus ocenkite od matura, a priemen ispit ne se polaga za nieden smer na medicinski fakultet.
Prosek nema, poeni se baraat. Za Skopje min. 90 poeni od 100 vkupno. so plus/minus poen ili dva zavisno od genrracija I konkurencijata.