Regio sublingualis да се опише и делови. Gl submandibularis внатрешен ѕид. Среден спрат ларинкс да се опише и што градат структурни делови. Crus posterior делови и што минува низ нив и кај се наоѓа crus posterior. Regio supraoptica јадра и нивна функција. Кои се асоцијативни јадра на таламус. Ventriculus lateralis делови и нивни соодноси. Преткомисурален дел што поврзува а што пост. Ishtmus gl thyroidea од што е оддалечен долен раб и колку cm. Gyrus dentatus кај се наоѓа. Fasciculus cuneatus каков пат е. Comissura posterior што е и што ја гради. Друго не ми текнува.
Кога ќе влезеш во зградата на интерните клиники, продолжуваш право по ходникот, кога ќе стигнеш на ширинката (кај клиниката за дерматологија) ќе свртиш десно и ќе се качуваш по скалите. Не сум сигурен на кој кат беше.
Клиничко детска педијатрија ако полагал некој кај Гучев да ми каже како испрашува и што бара?Од каде и од што да учам? На што да обрнам внимание? Или ако полагал некој испит по педијатрија да ми даде насоки барем!
Да не те плашам ама беше тешкичко. Тие на заокружување беа во ред. На надополнување имаше некои лесни, некои тешки. Од лесни да издвојам на пример: внатрешни влакнести врски на ларинкс, што со што поврзува форникс и сл. Од потешките беа: тироидна жлезда на колку cm е оддалечена од што, што поминува низ преден крак на capsula interna и сл. Е сега есејските беа баш специфични. Од органи имаше: regio sublingualis, среден кат на ларинкс и соодноси на внатрешна страна на gl. Submandibularis. Од ЦНС беа: структура и јадра на regio supraopticus и функција на сите поединечно, ventriculus lateralis и заден крак на capsula interna соодноси, делови и кои патишта поминуваат. Си бараше тестот знаење и разбирање, само мислам дека премногу ситници беа вметнати како за прелиминаторен тест. Сепак со него треба да се елиминираат оние кои воопшто не отвориле книга, да не се меткаат на усно, а не да полагаат само тие што научиле за 10. Затоа имаше само 30% пролазност и тоа повеќето со минимум беа.
Ni klinichko ni pedijatrija ne se ide kaj nego na polaganje. Ti pishaa i pogore kolegi, nema info sho se bara ni od kaj se uchi, posho sekako se pagja
Сосема случано дознав за овој професор дека бил многу катил, колеги пред деканат беа многу изнервирани, им ставил 5 во индекс и ги навредувал. Студентите беа многу вознемирени и појдоа да се пожалат, но не верувам дека од деканат му имаат нешто речено, тие не се замараат за ништо, никој не одел кај него да полага овие сироти се решиле да појдат и тоа им се случило.
Колку време се спремавте Хигиена за усно кај проф. Ѓорѓев и од каде учевте? Денес планирам да поминам презентации и прирачникот за храна, а викендов да се стегнам да ги научам колку можам... Дали би било доволно за на усно? (Ако закаже во понеделник)