Ne znam dali imaat kolektiven odmor, ne veruvam da imaat. Jas zavcera izvadiv potvrda, rabotat od 12h do 13:30h
Дали некој знае за етика, дали можат да ми внесат оценка на ајноу без да одам на институт ако пишам емаил на професорката, или мора лично со индексот да одам?
Ако имаш однесено пријава, веќе би требало да ти биде внесена. Но, ако немаш однесено, ќе мора прво пријава да однесеш за да ти стават оценка.
За да се запише трет семестар има ли некаков услов да ги имаш собрано сите оценки/потписи или како оди тоа? Ги имам положено сите предмети но околу 6-7 оценки не ми се земени ни во индекс ни на ајноу нема абер од професорите што и како а некои кажаа имале проблем со ајноу ќе ги внеле , па ме интересира дали тоа е нивна обврска или ќе треба да побараме ние самите од студентска служба да ни средуваат такви работи.
За да запишеш трет семестар ти треба потпис по сите предмети, а оценки само од условните предмети. Има време до уписи ќе ти средат и во ајноу и во индекс. Обично на нашиов факс све тоа се средува два дена пред упис за жал...
Прва помош се земаат оценки во септември, кога ќе завршат двеве летни сесии. (Така бeше минатава година)
Decki, sakam iskreno mislenje dali praksata na medicinski fakultet vo Skopje e dobra ili ne? I me interesira dali nekoj znae dali se vrednuvaat diplomi od Erasmus proekti od sredno pri upis na opsta medicina. Fala vi odnapred
Индивидуално е, од асс како ќе се погоди, од лична заинтересираност... Би дала оцена 4/10 од мое искуство
Mislam deka najmnogu se vazat ocenite. Jas koga se zapishuvav imashe pravilo deka ako se nad 5 students so isti bodovi togash zemaat vo predvid nekoi diplomi, ama koi konkretno ne znam. Ne me fakjaj za zbor, ne znam kolku ova pravilo u praksa se sproveduva. Taka da, vnimavaj samo na ocenite od sredno. Za praksata zavisi od koj asistent kje ti se pogodi. Predklinichkite predmeti spored moeto iskustvo seushte se drzat postrogo za vezbite . Za na klinika toa e toa .