УППИ го печатиш и го носиш на факс таму го оставаш и ќе ти го потпише продекан, најчесто се чека еден ден, Уверението за положени испити се вади според iknow затоа подобро ти е да почекаш и да замолиш да ти ги внесат во iknow до 1ви октомври, нема причина да вадиш сега кога не ти се внесени оценки, а си положил.
За УППИ, сам го принташ, пополнуваш тоа што треба да пополниш ти (ќе видиш на листот), и го носиш во деканат, го потпишува продекан, и ако имаш среќа ќе е готово истиот ден, ама обично се зема за неколку дена. За уверението не се сеќавам баш, ама ако не грешам, буквално го принтаат тоа од ајноу, односно оцените кои се во ајноу.
А добро што е форава со некои катедри што уште не внесуваат оценки, буквално имам предмети од јануари положени и пријава однесена а немаат внесено оценки а други пак ги нема нигде ни да кажат пријава да се однесе поготово катедрава генетика ми оди на нерви толку спороходни не можат да бидат , резултати чекавме од Јануари до Мај па после кога конечно пратија не кажаа ни пријави да се носат ни оценки кога....
Некои се влечат многу, со пријава однесена секогаш ја внесуваат види дали само кај тебе е тоа или и кај други. Пишувајте им на овие од генетика, прашувајте мора да ви дадат датум, обично последни се. Да
дали некој има однесено уппи за заверка сега во скоро време дека слушнав на некои колеги веднаш им го заверувале или тоа само одредени денови?
Некој да ми објасни како оди презапишувањето на предмет? Ако се презапише ке треба да се слуша по втор пат предметот или само се полага?
Зависи за кој предмет се работи, ќе си прашаш на катедрата и ќе те информираат дали ќе треба да одиш на вежби и предавања или не.
Dali moze nekoj da mi objasni kolku tocno predmeti treba da imam polozeno za da dobijam stipendija za treta grupa, dali vo predmetite vleguva i sport? bidejki gledam vo iknow postoi kako predmet, prva godina medicina vo ukim sum
Постари колеги, како бараат имуно усно од практикум? Претпоставувам принцип бараат, но дали бараат реагенси, нивна концентрација и подготовка и сл., или најмногу да се посветам на главните работи, односно принципите?
За стипендија се земаат во предвид сите запишани предмети(освен спорт), а бидејќи немаш запишано изборен не се зема во предвид, значи ако имаш запишано 14 предмети, 80%треба да се положени што значи 11(11,2) испити треба да имаш пложено
Здраво би сакала да прашам за совет,од која книга најдобро се спрема клиничко испитување? Колку време ви беше потребно да го спремите испитот?
Здравје на мигранти, Комуникација и комуникациски вештини, Клиничка анатомија на аортен лак, Морфофункционални карактеристики на сперматозоидите. Со семинарска и презентација се.