Јас студирам , смерот функционира од ланската година 2020/2021 , можеш да ми пишеш се што те интересира.
Јас бев, многу фина професорка, ти помага, основни работи прашува. Едното прашање од нејзините предавања, а другото прашање ми беше за наталитет.
Дали се знае предавањата во иднина дали ќе бидат со физичко присуство или онлајн? И на кој начин функционираше до сега?
До сега предавањата беа онлајн, и повеќето од вежбите, бар кај мене (2 год.), само 3-4 вежби ако одржавме физички. Се надевам оваа година дека ќе одиме повеќе физички, ама немаат ништо кажано.
Здраво, ве молам некој може да ми каже дали интерен пријавен лист и универзитетски пријавен лист се истото нешто? Знам дека едно е образец А1 и дека се купува, ама на iknow заедно се ставени двете и има 2 полиња за спуштање. Ви благодарам!
Тригодишните особено мојот смер не стапнавме на факултет за предавања или вежби , буквално се помина онлајн и искрено се надевам дека годинава ќе сменат нешто пошто ќе дипломираме онлајн...
А1 образец и универзитетски пријавен лист се истите а интерен пријавен лист е друго... Еве на сликава како изгледа купен , пополнет и скениран А1 образец а како интерен лист.
Значи универзитетскиот пријавен лист/пријава со таксена марка 50 ден си го купувам на факултет или во Студентски збор, а интерниот лист го симнувам од Iknow?
Мислам дека таксите се укинати. Бар апсолвенти кога бевме ние 2018/19 од студентско собрание гласаа да се укинат. Прашај убаво дали треба да плаќаш.
Има поле за прикачување на административна таксена марка иако во инструкциите ставено е со универзитетската пријава (образец А1) , затоа прашав.
Физиологија 1 кај проф. Ханџиски (комисиски) искуства и од каде да учам? (претходен проф ми беше Милка, па затоа прашувам кај него како се одвива испитот, дали бара од Гајтон или од презентации и ако ги има некој неговите презентации ако може да ми ги пушти или пак некоја друга книга?
Оф нз некој да кажи што се запишвал минатата година. Можеби за упис треба да се уплати. Ние не плаќаме за упис али можеби за вас треба чим пиши
Дали ако јуни се паднеш кај проф Башевска и следната сесија може да се паднеш(дали знаете некој да се нашол во таква ситуација) кај неа или се смилуваат барем малку тие што биле кај неа сега да се кај друг професор.
Дека досега штом сум слушала искуства никој повторно не бил кај неа ама сепак значи не се знае ти благодарам