Јас кога бев втора година(пред околу 3-4 години како доаѓа..), неколку колеги од генерацијата пред мене, трета година, полагаа имуно усно во претсесија бидејќи им беше услов. Полагаа, супер поминале, сите биле задоволни. Резултати од усниот испит кај Трајков нема во моментот на полагање, туку излегува список подоцна. Сите беа паднати. Ептен се револтираа и одлучија да поднесат писмена дојава до деканат за полагањево. Јас во таа сесија полагав прво тест(колоквиум), па потоа требаше усно. На самото полагање на колоквиумот упаднаа деканката, продеканката за настава и уште некој и привремено го прекинаа полагањето. Нѐ известија сите, и нас студентите и професорот кој беше присутен таму, а не беше претходно известен, дека е поднесена писмена дојава во однос на регуларноста на изведувањето на испитот по имунологија. Со шо деканката и нареди на професорот и Наташа веднаш да и ги предадат тестовите од првиот рок на продеканката со шо сите тестовите од двата рока ќе бидат комисиски прегледувани, исто и во однос на усниот испит, а проф Трајков нема да учествува во истиот. Во меѓувреме имаше коментари од деканката во однос на форматот на тестот, начинот на проверка на знаењето по предметот, содржината на предметот и сл., никој збор не изусти. Таа сесија речиси сите положивме, комисиски. Подоцна разбравме дека била поднесена и кривична пријава до проф. Трајков по основ мито и корупција но, наводно никој од сведоците-студенти(сега дипломирани или со положен предмет) не сакале да сведочат со шо од МВР не успеале да формираат случај шо ќе оди на судење. Проф. Трајков се повлече од функцијата професор привремено, мислам дека во Австрија беше околу 2 години.
Здраво, кога ги прикачува документите забележав дека не можеш да провериш кои документи си ги прикачил, ниту пак можеш да смениш документ? Како може да видам кој документ каде го имам ставено?
Не можеш да провериш , направи си фолдер на десктоп и сите документи собери ги на едно место и потпиши ги како што се бара на ајноу пример А1 образец , Интерен лист , свидетелство I година прва страна втора страна и откако ќе се осигураш дека сите ти се точно потпишани само прикачувај ги внимателно 1 по 1 на зададените полиња. Јас вака направив и немав проблем.
Ние лани ги пуштавме до 31/1 а ги носевме на денот на запишување т.е на 10 септември ама оваа година не знам искрено како ќе биде.
Јас сум у шок Па ова искрено требало студентиве сведоци до крај да го истераат, барем и ние генерациите после нив да сме раат, вака нишо, сигурно пак ќе испаршува Трајков како ништо да не било.
Дали има некоја врска за изборни од кои катедри се или? Имам 3 ислушани изборни, сакам да си земам сега 4 изборен во овој семестар ама сите ми се од катедри од претклиничките предмети. Вака не гледам некоја поделба да има во запишување, сите се исти ама сепак да прашам? Знаете некој што дипломирал дали му гледале од кои катедри се и кога се слушани или никој не се замара со тоа?
Ве молам за помош. Дали документите на мејл треба да се пратат ПРЕД 31.08 и 01.09 или НА 31.08 и 01.09? Ако се пред тогаш што се случува на овие денови? Ви благодарам!
Дали е можно сега ако се запишам на општа медицина во Штип наредна година односно од втора година да се пребацам во Скопје?
Веќе некое време има забрана да се префрлат од Штип во Скопје али некој се префрлат знаеме сите како. Пробај и ти така