Дали планираат денес да стават резултати патофиза? И дали утре ќе се полага или утре ќе дадат термини да се пријавуваме?
Јас полагав во јули оваа година имав пациент со анамнеза и статус. Некои колеги немаа, зависи од професорот.
Можеш слободно од скрипта. Само помини ги и презентациите, особено презентациите на проф. Плунцевиќ, бидејќи некои делови таа по Гајтон ги предаваше и ги имаше на тестот. Скрипта и презентации е доволно.
Zdravo sakam da prasam dali ima nekoj sto dobro znae Mikrobiologija mi treba da mi odgovara za na ispit..neka mi pise vo lp (za uslugata ke bide naplateno)
Не треба да се носат со физичко присуство документите на 31 и 1 така? Само на мејл да се испратат документите? И дали ел.пријава од iKnow е всушност интерен пријавен лист?
И јас се двоумев па затоа ги прашав на студентски прашања и вака ми одговорија. Сега веќе колку е точно не знам но во конкурсот е напоменато дека пријавувањето е електронски.. Инаку да електронската пријава од iknow е интерниот пријавен лист.
Супер, професорката е одлична. Не бара детали, уште на старт ни рече да не и кажуваме реагенси, милилитри, проценти, туку само главното. Влечевме по едно, од испитните прашања. Теорија подпрашува во склоп на вежбата, и ако види дека ти е разбрано, а не научено на памет, пишува и максимални поени. Јас извлеков за хиповолемичен шок вежбата, и ме праша пример, општо да кажам што е шок, како може да дојде до шок, така накратко, за потоа да навлезам во вежбата. И подпрашува додека раскажуваш, зошто вака, зошто онака, за да види дали ти е разбран материјалот. Премногу е фина и коректна, ако си ги имаш сфатено работите, нема да имаш никаков проблем.
Патофиза 1 на списокот со резултати пишува условно положен со 5,5 бода. Дали имам положено и можам да одам на усно ако имам толку бодови?