Пробај, ништо не губиш, ако не те примат втор рок секогаш има слободни места на УГД на општа медицина. Секоја генерација е различна, генерацијата пред мојата кога се запишуваа до 89 поени беа во државна квота, така да ништо не се знае.
Imam 96,5 poeni i planiram da se zapisham sk na opsta medicina ama strav mi e deka nema da me primat,a stip kvotata se popolni.Sovet dali da se zapisham tetovo pa da se prefrlam ili nekoja tuka da ima sto e bugarija na fakultet da mi kazhi dali ke stignam posle 3ti septemvri tamu da se prijavam?
Со овие поени ептен се големи шансите(тоес секако ќе те примат),проблем беше само претходната година кога не се полагаше матура инаку јас кога се запишав 2018 последниот беше со 88.9 поени а до 95/6 беа во државна квота
Јас не добив никаква потврда освен опомената за дипломата. А кога ги прашав за доставување на студентски прашања ми рекаоа дека сѐ ќе биде електронски.
И јас како тебе. И сега им пишав за тоа- ми кажаа само електронски, а се убедувам дома дека утре не треба да идам на факс
Инаку дали само јас можам да ги менувам сите податоци на iknow иако добив порака дека е пратено кај комисијата? Некои ми рекоа дека и кај нив е така, а други не. Мене уште ми е сомнително....
Во Јуни кога полагав јас, не испрашуваа вежби кај што држевме биофизика, институтот патофиза кај што е нели, ама нема да влезеш од предниот влез, туку ќе свртиш назад, како што кажав, на истото место каде што држевме биофизика.
Во Бугарија обично на прв рок се пополнува за општа медицина во сите градови квотата и имаше приемен (барем пред две години така беше) кој се полагаше јуни/јули и без него ако не ти е положен не можеш да конкурираш таму на факултет. Инаку не сум сигурна дали дозволуваат префрлања од Тетово и Штип во Скопје на медицина.
и мене уште ми е така...ама чим го добивме маилот за дипломата значи најверојатно се е во ред, се надевам барем
Кога беше квотата 300 можеше да се влези со 88 нагоре сега е проблем тоа што е намалена на 200. Сепак ако не влезиш Скопје, ќе влезиш Штип, мислам дека не се пополнува во Штип прв рок така да пробај се Скопје па после ако не успееш пријави се во Штип