И мене со примањето ми е многу страв, имам околу 97 поени на општа. Ме плашат сите дека има конкуренција.
Нема шанса да не те примат, минимална е веројатноста, па дури и непостоечка, да има 199 души со над 97 поени.
Искрено немаш, 2019 последна година кога се запишуваа со матура, 91,8-9 беше последниот во приватна примаа 300 студенти, а сега со 200 што примаат со повисоки поени треба. Ако е онлајн пред компјутер ќе се оди, инаку зависи дали имаш предавања дента одма или немаш, а и не е морално ранец и тертартка да носиш на ништо
Нема потреба, ни за прв ден, па ни понатаму, никој не бара на факултет нешто да пишуваш, освен ако сам сакаш да си фаќаш забелешки.
Дечки општо вие што сте со 95+ поени немајте гајле бидејќи секако ќе сте примени (безразлика на квотата). Општо матурата е направена така да ги рангира сите со што теоретски не е можно да има 150 души со 99 поени и да не сте примени вие со 95/6. Општо околу 200 студенти тие со 97+ имаат големи шанси за државна квота тие под 96 секако би требало да се примени но за квотата не се знае , можеби ќе имаат шанса и за државна можеби и за приватна зависно од просекот и успехот на генерацијата. Тригодишните стручни студии немаат конкуренција и обично секакви студенти влегуваат така да сите што се 80+ поени имаат шанси за државна квота а сите под исто може да се државна квота ако не се пополни бројката. На смерот за инженери лани имаше примено студенти од 100 па се до 50 поени во државна квота затоа што не се пополни ни во втор рок , дури во трет и мислам дека пак 4-5 места останаа.
На огласна на факс и на веб страната на факс, на Iknow не ги објавуваат Јас мислам дека ќе е голема конкуренцијата, 2 интерни се полага, а тие се секогаш 5ки најчесто, само 2 екстерни се, помалку има што да намалува
Dali e vo red da ispratam prijava po vtor pat oti mi stasa mejl za nekoja promena za prijavuvanjevo a ne znaevme?
Колеги ве молам доколку некој има искуство кај проф.Гордана хигиена усно или знае што прашува професорката нека ми пише
Пробај побарај во генерациските групи од постарите генерации, сигурно ќе најдеш некој шо полагал кај неа.
Имуно за усно ги спремате само 7те случаи од делот анализа на случаи што ги работевме на вежби или сите случаи што се?
Слушнав дека во претходните години, првите 10 на ранг листата студирале без партиципација. Дали некој знае дали ова важи и за оваа година?