Ова се премногу поени леле,и само 200 од овие ќе одберат? Ајде по искусните што се веќе запишани, дали може да ја продолжат квотата?
Само 200 одбираат и плус тие квотите како националност и слично по конкурс што се, надвор од тоа нема проширување
И јас ова видов, во шок сум 100 99ки И во приватна квота ќе се со 99 поени, последен во приватна голема е веројатноста да е со 97. Точно инфо даде членката
Тие со 100 можи да се без матура од лани. Во моја генерација имаше со 100 колеги постари што не полагале матура. Мене ко шо ми се гледа или беше матурата прелесна или на големо се препишуваше. Јас кога се запишвав во приватна последниот беше со 88,89
200 само на општа, на тригодишните не знам точно колку примаат, но сите ги примаат бидејќи не им се пополнува квотата
Пример, по поени јас сум 6та со најмногу поени во логопедија, претпоставувам дека тоа е државна квота така?
Ова според мене, е до некаде очекувано. Цело време се штеловаат оцени, особено во 3-4 година, а црешата на шлагот е матурата со масовно препишување, помагање од професори и 300 други перипетии. Во ваква ситуација сметам дека приемен е најсоодветна опција, ама најверојатно тоа не им оди во прилог на врскаџиите.
Па да, ама прашувам за тр Без разлика на овие 200 што се во општа? Ме интересира дали има поврзаност со примања во општа и во тригодишниве...
Ептен е интересна децималава, 100 души со 99 поени wow. Еве ги резултатите од матура, сега некој што има 96 95 а стварно учел нема да влезе ради масновното препишување и нереалните резултати а децималата ќе биде пресудна кој ќе влезе во приватна а кој државна. За тие што прашувате , мали се шансите квотата да биде проширена бидејќи оваа година отворија и нов смер за акушерки и ако ја прошируваат тоа би било за некои си максимум 30 места пошто нема капацитет толку факултетот да прими 300 на општа плус 300 од сите тригодишни заедно.
Нема врска со општа медицина ако си запишана на тригодишните. Таму си примена, само не знам колку им е државната квота, ама штом си 6та по ред нема што да се грижиш.