1. дали сами треба да правиме евалуација тоа на секој предмет и секој професор ? 2. за заверка на семестар и пријава на летен, дали треба да се напишат предметите на тоа листата ? ps. прва година сум, немој да ми се смеете
evaluacija pravime sami, a za zaverka i prijava poplnuvas samo licni podatoci, predemti drugi gluposti ne imam prasanje do postarite koleski, ispitna sesija vo prva godina prv semestar kako ja pominavte, mene mnogu panika me faka mislam deka nema da ja preziveam
Druga koleska ti odgovorila ama ti odgovorila pogresno: 1. Da, evaluacija si pravis preku tvojot profil na medf, imas detalno upatstvo i ne e nisto tesko samo gledaj da ne go propustis rokot zosto posle kje ti pravat na salter problem za upis, i 2. Za zaverka i upis, na listovite pokraj tie opsti informacii, fakultet, otsek, licni podatoci, mora da gi napises i predmetite (sose sefovi na katedri). Na listot za zaverka gi pisuvas site predmeti koi si gi slusala vo tekovniot semestar i profesorite koi se sefovi na tie katedri, a na listot za upis gi zapisuvas predmetite koi kje gi slusas vo toj semestar, isto taka so sefovi na katedri. Za da vidis koi predmeti kje gi slusas vo naredniot semestar na medf imas pole "Predmeti" i kje vidis prema semestarot, a za koi se sefovi na katedrite kje otvoris na medf vo "Predmetni programi za zadolzitelni predmeti", na niv pisuva.
I nema odmor, kade i da e kje gi objavat novite rasporedi i kje vidite deka so letniot semestar se pocnuva vednas. Moze da se sluci da imate uste za usno/prakticno dopolaganje na nekoj predmet a sesijata da e vekje zavrsena i noviot semestar da e pocnat, bitno odmor... jok.
Ahaa znaci i toa treba, ke izvinis @marijaz ne sum dovolno informirana, postarite se sekogas vo pravo, da fanam togas i jas da go sredam listot
И гратис екскурзија за оние кои ќе положат @nonamefanatic аман мор, како се смирувавме досега, не се плаши и мене ме паничиш
А како тоа јас имам 7 предмети овој семестар, а во листата за заверка на семестар има 6 празни места!? ps. ниеден од нив не ми е изборен сеа кај да го напишам
Psihologija (1 semestar) ako ne pojdam da zemam ocena kje mozi da go polagam vo juni ili avgust? (Izvinete za latinicnovo od mob sum )
Нема врска тоа не мора да е напишан во поле, битно да е напишан. Напикај го некаде над полињата со задолжителни, напиши го на празно место, било каде, само не кај изборни зошто сепак не ти е изборен.
Дали ако се заврши медицински факултет во Македонија таа диплома се прифаќа во поголемите европски држави како на пример Австрија,Германија,Швајцарија? да се оди надвор од Македонија да работиш?