Индексот и сите останати документи потребни кои се потребни дали некои може детално да каже за секој засебно од каде можат да се набават
Дали оние кои се примени во приватна квота плаќаат само 200 евра повеќе или има и дополнителни трошоци за нив како на пример повисоки цени за пријавување испит?
Не се плаќа ништо за пријавување на испит за ниедна квота и нема плус трошоци никакви. Само ратата ти е толку и ако ете излезе да презапишеш некој предмет, кредит за приватна квота е 400ден, додека на тие од државна квота им е 200ден. Друга разлика нема.
Анатомија би ти препорачала да купиш оригинал, мене фотокопијата ми се распадна дур учев хаха. Лани беа околу 1000, сега не знам колку се. Други оригинали ми беа хистологија на системи и практикумот миф за физио делот. Другото од МиФ, вовед, биофизика, ембриологија, општа хисто, психологија све копии. Не знам колку точно излегува на крај, но е така соленко хахах
Анатомијата не вреди за оригинал, над 1000 ден ќе дадеш и пак ќе се распадне, а и од копирница секако се распаѓа, барем по делови ќе си ја поделиш за секој колоквиум.
Sovet za patofiza 2 kolokviumi.Kolku vreme vi bese potrebno da gi spremite,na koi temi najmnogu da obrnam vnimanie
Индексите од генетика ќе може да ги земеме утре после 13ч или мислат дека тек ќе почнат утре да ги потпишуваат после 13ч, па во петок ќе се готови?
Дали нуклеарна и радиологија има некакви практикуми што треба да се купат или само книги теорија се? Онака си прашувам, си правам план шо ќе ми треба да купам во октомври, па да имам отприлика претстава некоја.
За нуклеарна, практикумот е на крајот од книгата, а за радиологија ние никакво учебно помагало немавме ама можеби има промени од јас кога го слушав предметот.
Јас кога полагав се полагаше само на колоквиуми, но од наредната генерација се воведе и усно мислам. Нека кажи @Lavender4 Инаку предавањата беа катастрофални, вежбите непостоечки. Радиологија ми е слаба точка во однос на знаење, а многу е важна тематиката. Јас ја копирав, ваљда ни сега не бараат. Многу малце вежби се нуклеарна.
Me interesira za ovie obrascive, nekade trebalo da se pisat predmeti i profesori, koi predmeti, profesori treba da se napisat?
За нуклеарна има книга, околу 180 страни е и можеш да си ја земеш од копирница. Има три дела: општ (базиран на физика повеќе), специјален и на крајот се наоѓа практикумот во книгата. За радиологија ние учевме од презентации, видео материјали од снимени предавања/вежби и една англиска книга што ја има во пдф. Практикум нема, а единствена препорачана литература од катедрата е книга на српски јазик која е поприлично застарена со оглед на брзиот развој на медицината, бидејќи е од 1980 и некоја година мислам...
Има 2 писмени колоквиума и еден усен испит. Се учи од презентации и една српска книга, на усниот поголем дел од професорите повеќе ставаат значење на препознавање на снимки отколку теорија.