Во ред, а кај име и седиште на единицата треба Медицински факултет со адресата или? И датум на запишување денешен? Исто да прашам дали треба уплатницата од 300 денари да ја носиме?
На индексот датум на упишување таму луѓето рекоа 01.10.2021, а име и седиште Медицински факултет-Скопје
Здраво,би сакала да прашам дали има некој што се префрлил од општа Штип на општа во Скопје,и дали би можело да ми пиши,околу процедурата за префрлање?
Не знам дали е соодветно за овде, барам 1-2 цимерки за стан на 10тина мин од медицински факултет. 5000 станарина плус струја- повеќе инфо во лп
Јас имам полагано микро 1 кај професорката, не бара детали,ти дава време да размислиш со еден збор предобра професорка
Можеби сум оф топик, ама прашам дали некој случајно знае, дали за втор уписен рок треба од ново да се уплаќаат уплатниците и од почеток цел процес на пријава? * И уште едно многу важно прашање, дали има шанса за префрлување од логопед или акушерка за сестри после прв семестар или прва година и како оди процесот? Благодарам многу однапред
Дали е проблем доколку при упис немам оцена и потпис од изборен предмет?имам оцена на iknow ама никако да стигнам да го однесам индексот? Ќе ми прават ли проблем при упис, или некако да не испадне да не ми ја важат оцената само затоа што немам во индекс средено?
не, во индекс не е битно во индекс деца земаат оценки и во 5та година пред дипломирање битно е електронски да ја имаш
Dali dokolku go prezapisam klinicko mozam da polagam vo januari? I dali treba da gi platam naednas site krediti(13) ili?
Кредити се плаќаат одделно за клиничко 1 и одделно за клиничко 2. Ако го презапишиш не можиш јануари да го полагаш. Клиничко 1 важи 6 сесии, клиничко 2 е 3 сесии, значи можиш да го полагаш јануари без презапишвање доколку претходнава година го слушаше