јас мислам дека не треба волку да го мислиме ова...запишани сме, ако биде некој проблем или нешто ќе видиме тогаш
Здраво колеги сакам да прашам дали постои услов во врска со бројот на кредити кои ги имаме стекнато изминатава година, за да запишеме сега семестар? Или условот е само со предметите ?
Знам дека најчесто пишуваме поплаки од професори, ама некогаш вреди и заслужуваат да се пофалат.Кај проф. Весна Велиќ од катедра епидемиологија и проф.Весна Котевска микро до сега дефинитивно најдобри полагања сум имала, многу коректни и префини професори, баш се пример за останатите професори и за полагање и за добар однос кон студентите.
На уким е само со предмети, на угд мислам се бројат кредити ама нека каже некој од таму не знам за сигурно
Слушнав дека на и на стоматолошки воведиле казнена сесија? И кај нас треба такво нешто, посебно за трета година. Дали има шанси за казнена сесија на медф?
Deckii kazete mi sega za prviov semestar sto e najtesko,na sto najmnogu da se obrne vnimanie, kako se polaganjata, dali ima vreme za nesto drugo ili samo zatvoranje vo soba i ucenje?
Дечки што испадна со тоа дали треба да пријавиме семестар и предмети тие што сме прва година? Има некоја информација?
За секого е индивидуално, ама сите знаеме дека најмногу посветување бара анатомија. Секако и хисто и миф се тука, ама не бараат учење колку анатомија. Инаку секако дека се има време за сѐ, само редовно учење и добра организација, и сѐ се постигнува.
Анатомија убаво учење и морфологија и хистологија, никако само затворање во соба и учење, само убаво распореди си го денот
Микро 1 е 3 сесии, биохемија не сум сигурна дали е 6 порано беше, па менваја нешто дали е 3 или 6 во деканат треба да се праша