Од прва и втора година вкупно 27 предмети имаме предвидени и за стипендија од трета група требаат 22 положени така? Кажете ми уппи образец за колку време е готов на факултетот? Немам вадено досега тоа, па не знам затоа... И за уверение за положени испити и потврда дали сега се чека подолго или одма ги даваат?
Kako odat polaganjava na opsta, se polagat tri kolokviumu pa ispit ili? I koi predmeti se polagat usno pismeno i prakticno?
Ако еден испит не ми е положен, (положен писмен, паднав усно еднаш) а имам право да го полагам следна сесија, но зависно од него не можам да слушам друг двосеместрален во зимскиот семестар, кога треба да платам казна за кредити, сега или понатака и дали на тој начин губам година?
Со не положена анатомија3 не може да се слуша клиничко нели? На предметнава програма за кл1 не е наведено анатомија како положен.
Не плаќаш ништо ако го положиш наредна сесија, а ако не го положиш у јануарска ќе си платиш за презапишување само на тој предмет. Нема никакви казни.
А дали ќе може да започнам да го слушам следниот предмет во зимски семестар со оглед дека е двосеместрален.
Тригодишни, радиолошка техника 2, дали може да се слуша радиолошка 3. Во информатор пишува положени сите од прва год и завршена клиничка пракса. Јас имам се положено оф втора, само паднав на усно радиографска 2.Затоа се интересирам дали може да се слуша 3, да не случајно губам година.
Па пишува тука дека мора да е завршена за да запишете трета.Прашај и некој од твој смер, ама штом пишува во информаторов вака, значи мора и кл. пракса за сите предмети од втора година.Како е поврзана со положен испит не знам, не сум на тој смер.
Zdravo bidejkji si radioloski tehnolog moze da mi kazes Kade se odrzuvaat predavanjata I vezbite za predmetot Informatica?