Дали за физио2, има испитни прашања за практичен испит, како што имаше за физио1, и ако да, дали може некој да ми ги прати?
Има ли шанси да прашуваат за завршниот анатомија и од региите кои не се наведени во прашањата за практичниот испит?
Здраво сакам да прашам дали треба да ги запишувам во iknow предметите кои не ми се положени од зимскиот и летниот семестар, кога ги запишувам и од овој и од предходниот ми дава повеќе кредити дали би ми правеле проблем?
Не прашуваа, најчето тие на врат или јамите и спатиумите. Кажи кои предмети ти се, некои се 3 некои 6 сесии
Dali ako vekje zemame stipendija, treba povtorno da apliciram ili se prodolzuva samata, i dali ke prodolzime da zemame po 6000 ili 3000 kako sto bese do sega. (Za treta grupa prasuvam)
Треба да ја продолжиш со тоа што ќе доставиш потребните документи. Мислам дека беа потврда за редовен студент и за положени испити. Ако веќе имаш добиено стипендија ќе земаш по 3000.
Кредитите колку е предметот по 200 ако си државна квота, а 400 ако си проватна. На пример ако 3 кредити е предметот 3×200 или 3×400.
Здраво сакам да прашам дали доколку ги немаш потребните кредити од прва година треба да ја презапишуваш истата или само одреден семестар и дали доколку ја презапишеш положените предмети сеуште се рачунаат како положени
За општа медицина ако прашуваш не е на кредити туку треба да имаш положено предмети кои се услов за следната година и еден предмет да немаш положено од условните а сите други да ти се положени ја презапишуваш годината. Доколку презапишеш година положените предмети ти се веќе положени штом имаш оценка за нив.
здравоо, јас сум студент годинава.. кога и како треба да запишам изборен предмет ? да ми објасни некој околу ова
Мислам дека од втор семестар можеш веќе да запишуваш зошто за да запишеш ти треба оценка или потпис по некој предмет. Зависи кој изборен сакаш да го земеш, може да видиш што е услов и потоа да си го пријавиш.
Кога ќе има упис електронски за втор семестар ќе си одбериш изборен предмет. За некои има услов да имаш некој предмет положено, за некои нема услов. Во прва ќе избериш од предклиничките предмети
Дечки, за бруцошите кои се мислевме во врска со пријавувањето на семестар и предмети во iKnow, од студентски вратиле на мејлот, факултетот го внесува првиот семестар, не се грижете