Некој од постарите колеги да ми објасни што е форава со предметите што се двосеместрални да се запишуваат и во прв и во втор семестар? Англиски ми е двосеместрален и јас го напишав само во прв и таму добив оценка. Го однесов индексот на заверка за стар и упис на нов семестар и денеска таа од студентски ми се испонаша ко божем кој знае што сум направил. Колку што разбрав требало да се запише во втор ама немав место јас, не знаев дека можело на наредна страница да се запише само 1 предмет мислев колку има простор толку? Сепак во индексот имам печат и потпис од деканот и на iknow ми стои зелен тастерот дека документите се во ред? Дали би имал некој проблем сега заради ова да шкртам нешто да исправам во индексот или веќе е готово чим имам печати за заверен и упишан нов семестар?
Ако е двосеместрален значи се слуша 2 семестри, како си добил оценка а си го слушал само еден семестар? Исто еве пример интерна е предмет што се слуша 2 семестри. Не можиш после еден семестар да го полагаш, мора да го ислушаш цел предмет. И ако те разбрав добро требаше да ти ја напишат оцената во 2риот семестар. Мора да ти стој дека имаш потпис добиено, а не само во еден семестар да ти е напишан, а се слуша во 2
Не не , работата е следна. Јас си го слушав 2 семестри си го полагав регуларно и во прв и во втор се тоа. Е сега не го напишав во втор семестар предметот а оценката од двата семестри ми ја пишаа во прв. Е сега таа од таму ми вика зошто не си го запишал во втор (пошто бев неинформиран). Сеа прашањето ми е дали е готово ова чим имам печат за заверен и упишан семестар или треба да шкртам сега нешто да преправам.
Дали може некој може да сподели искуство од претходните години што ќе правиме на вежбите Клиничко испитување по педијатрија, хирургија и интерна медицина и Патологија.
Биохемија 1 и 2 тие што слушавте сега од каде учевте? Мислам дека има два учебници или грешам? И дали треба практикум оргинал
Главно од Џекова се учат и двете биохемии, ама има делови кои ќе треба да ги копирате соодветно од Ленингер, Харпер и Карлсонова илустрирана биохемија и патобиохемија. Секој професор ќе ви каже на предавање кое од каде да го учите.
Здраво ако може некој да ми пише дали сега ако го паднам генетика за во јануарска сесија дали ќе ми се важат колоквиумите?
Здраво, јас ги оставив документите на студентски прашања, документите беа во ред, ми стави печат за заверка и упис на семестар во индекс, но во iknow стои дека документите не се примени и нема запишано семестар. Ќе може да се среди ова без да прават проблеми на шалтер? Некој друг да има вакво искуство?
Се занесуваат многу, па баш и нема врска кај ќе ти биде внесена оценката во индексот, важно дека предметот ти е положен. Иначе двосеместралните предмети секако дека мора да ти бидат внесени и во двата семестри на индексот и оценката се става во вториот семестар да знаеш за друг пат, а тоа дека може само еден предмет да биде префлен на другата страна првпат слушам.