Вежбите по правило треба да се на пациенти,но и во услови кога немаше пандемија ние имавме да кажам многу оскудни вежби сведени на теорија и стоење во лекарските соби.Моментално во услови на пандемија вежбите се уште повеќе сведени на теорија,мислам дека и за КИ се комбинирани вежбите онлајн и со физичко присуство.Праксата е сведена на минимум анамнеза и статус тоа е императивот во однос на овој предмет.
Здраво, сакам да прашам дали има некоја група напрaвена на фб или вибер за лаборанти за оваа година?☺️
Moze nekoj od 1va godina opsta da mi kaze kako po red vo indeksot da gi zapisam predmetite? Kade se naogja institutot za anatomija? Ponedelnik za vezbi anatomija treba tamu da odime? Prasivam za drugarka, dali za vreme na vezbite ima posebni pravila ne treba da imame lak na nokti pustena kosa nakit ili sl?
Нема некој редослед, јас од iknow како што беа ги напишав. Белата зграда во истиот двор со деканатот што е не можеш да ја згрешиш. Да, вежбите ви се со присуство. Нејзин личен избор е тоа, а веќе за облека треба да си пристојно облечен, мислам не вулгарно и разголено, сепак одиш на институт хахаха
Има потреба особено кога самите предавања и се закажани на тимс, конкретно за физио 1, плус и тоа што многупати е одговорено ова прашање дека предавањата се онлјан и дека за вежбите треба носење на мантил. Во групата кажаа декане треба, на вежби ќе одиме само ние што првпат слушаме.
Со просек 8,6 треба да се пријави во втората група за стипендија? И некој ако знае да ми каже повеќе што се документи треба да извадам за да аплицирам за стипендија
Со 8,6 ја би ти препорачала трета група да аплицираш, минимум просек за втора група е 8,5 ама годинава ако е голема заинтересираноста посигурна опција ти е трета група. Еве го конкурсот за кои документи треба https://mon.gov.mk/content/?id=4146
Мене ми рекоа дека доколку просекот ми е над 8.5, не можело да се пријавиш за трета група со 7,00. Има нешто врска тоа или ?
здраво, јас не се вклучив во свеченото обраќање денес...не би требало да претставува некаков проблем, така?
Во зградата спроти министерство, веднаш по скалите десно горе. Таму е морфологија, а физиологија мислам дека е веднаш до влезот долу десно. Бидејќи предметот го држат две катедри.