Имунологија и ние од општа немаме, секретарката рече вчера дури од понеделник па натаму ќе биле готови.
Имунологија и генетика немате во iknow? Барем тие по резултати брзо ги внесуваат, не чекаат индекси и пријави. Одете кај секретарката и замолете ја сигурно ќе ви ги внесе. А за медицина на труд не знам, немам лушано. Не Во iknow ги имаме, внесени се
Дали кај некој што однесе документи за упис на iknow во статус уште му пишува невалиден а свети зелено?
Имаме проблем со iknow и се мафтаме со тој Боро и Наташа веќе две недели , треба да ги молиш за да средат. Конечно во петокот рекоа демек средено било и Наташа ќе ги внела и не ги внесе... катастрофа.
А не , ние имаме друг проблем. Пошто сме нов смер и предметите не беа внесени и не можеа да средат со оценки. Ама генетика се ужасно спора катедра резултати чекавме од Јануари до Мај за 30 теста со заокружување и 2 есејски прашања на тестот. Од Мај до сега не ни се внесени на iknow и не им текна да го решат проблемот од деканат, ако не им досаѓавме секој ден немаше ни да средат а прашање е и дали е средено ќе видиме сега од понеделник... Инаку вас предавања/вежби на тимс тоа што е закажано ли ви е во сите канали и дали е се точно според распоредот. На нашиот тимс додадени се 3 предмети само од кои само 1 се слуша во октомври до прва колоквиумска а другиве се дури после а тие што треба да се сега ги нема уште додадено нити па нешто закажано. Да не има некакви промени во распоредов или?
Здраво. Заинтересирана сум да запишам МЛД наредна година, дали ќе може некој да ми прати линк од предмети кои се учат на овој смер? Дали биофизика е задолжителен предмет на овој смер?
Битно нов смер има.... Засега тоа што е закажано е точно по распоред. Се надевам нема промени во распоред. Ама очекувај дека секој различно си закажува, може вечерта пред или дента некој час пред да закаже. И кај нас не е се закажано за од понеделник
Што е финтата со испитните прашања физиологија всушност? Се влечат прашања на усен завршен испит со тој наслов? Само тоа конкретно треба да се учи за испитот или? Дека сега ги навеле во распоредот за вежби што е за семестаров, па ме заинтересира.
Испитните прашања се за усниот практичен испит. Најчесто се влечи, а може и да се случи сама професорката да ти каже за кое прашање да одговараш. Тоа е за испитот, но може да си прашана и теорија, особено ако ти се падне некоја кратка вежба. Затоа некој ќе ти рече мене не ме праша теорија, мене ме праша, многу зависи што вежба ќе зборуваш. Затоа пример кога ќе спремаш обавезно воведот од секоја вежба читај го, тоа е најглавната теорија во однос на вежбата која треба да ја знаеш, а ако имаш повеќе време добро е да ја пројдеш теоријата што е поврзана со самата вежба, не мора да навлегуваш многу во детали. Конкретно наша генерација скоро на секој го прашаа нешто од теорија поглавни работи дека колоквиумите онлајн ги истеравме, за физио 2 бидејќи ептен построги беа на колоквиуми скоро и да не бараа теорија, многу помалку од физио 1.
По улицата Мајка Тереза (главната од клинички) има неколку продавници за медицинска опрема, имаш и уште долу во гтц во пролазите
зошто сите предавања се од 16-19ч? сите тие ќе бидат одржувани тогаш ? или само така ги ставиле дека тој ден ќе има предавање?
Во конкурсот за стипендии пишува: „Студентот кој конкурирал за две или повеќе групи на стипендии и ги исполнил условите за добивање, му се доделува стипендијата според приоритетот кој го направил во евидентниот лист.“ Е сега ако аплицирам за втора и трета група, дали ќе треба да вадам по две потврди, две уверенија, два УППИ итн? Или само по еден примерок?