Не , овој образец е ослободен од такса. Само го даваш заедно со другите документи и ти ставаат печат и потпис.
Сакам малку да поттикнеме една тема.”КАКО СПРЕМАТЕ КОЛОКВИУМИ И ИСПИТИ” Убаво е да позборуваме малку околу ова,со цел да ги поттикнеме бруцошите или они на кои им треба малку мотивација и помош
Дали некој знае каде можам да видам колку сесии трае одреден предмет? И дали знаете Биохемија 1 и биохемија 2 колку сесии се?
Дали тие што имате однесено документи за упис за семестар во четвртокот, ви е запишан семестарот? Запишав во четвртокот ама уште не ми е запишан семестарот
тоа значи дека пример ако биохемија 1 не се положи во септемвриска, се презапишува? ако добро разбрав
За издавање на уверение за положени испити треба уплатница од 200 денари. А дали треба и молба да се пише за издавање?
Многу ми е битна оваа информација. Заверката на молбата за потврда и уверение во архива се чека еден ден. Треба да ги земам и потоа повторно ли се чека уште еден ден за да ми издадат уверение. Ве молам некој што вадел скоро да ми каже, затоа што буквално си прават како што сакаат.
Изгледа има премногу гужва пак зошто во архива за 5мин завршив прошла недела и одма оставив документи. Ама чекав од среда до петок за да ми ги извадат документите. Рачунај отприлика до четврток-петок некаде треба да ти е се готово чим денес си оставила.
Здраво, можеби не е темава за овде но не најдов. Сакам да прашам дали некој знае како и дали е возможно да се префрлам од Скопје во Штип на општа медицина во втор семестар?
Па повеќе се шетаат наваму натаму отколку што работат и сега ги прибираат заедно со индексот, уплатниците, молбата. Не знам дали ќе биде се готово или ќе треба пак да чекам пред шалтер.