Мене не ми одеше хемијата, па пак успеав да извадам 6-ка, 7-ца, не е нешто што не може да се научи. Позз
сакам да ве прашам вас поискусните и постари генерации дали и понапред многу аплицирале на општа медицина, јас оваа година неможам да се изначудам , до сега имаат алицирано 233 души, дури и страв ми е *се извинувам вака што оставам едно по друго мислење, ама неможев да го редактирам претходното
Лани имаше многу пријавени, барем за Скопје ти кажувам уште на првиот уписен рок се потполни бројот, а во Штип имаше и втор уписен рок.
Еве овде. Само ќе ти се појави колку аплицирале на овој факултет. http://www.medf.ukim.edu.mk/tmp_index.php
И јас се запишав т.е конкурирав па здравје ќе видиме...имам 98.536 поени..вие другите што аплициравте по колку имате?
^ A имаш некаде аплицирано? Во Штип имаш можност да влезеш, како што ги гледав листите, има мноооогу со послаб успех од твојот.
Прехлани во Ск во прв рок влегле со над 92,а во втор рок влегле и со над 89 негде.Зависи од пријавените.Тогаш биле пријавени 200 во двата рока.
За медицинскиов немајте гајле ако имате над 92 поени ( е сега зависи и како ви се движат резултатите од матурата на ниво на генерација ), ама секогаш ја прошируваат квотата. Така да и да не бидете примени на првиот " неофицијален " список, не губете верба, се додека не излезат конечни резултати Пред две години требаше да бидат примени 150 или така нешто, па после ја проширија квотата за уште 70 места
Epa devojki neka im e so sreka na tie kandidati sto apliciraa deneska na med fakultet. Ja izdrzavme guzvata, bravo za nas Socustvo sprema tie sto ke apliciraat utre Sakav da ve prasam dali znaete koga pocnuvame so nastava i se ostalo Od neoficijalni izvori doznav deka na 15 septemvri ama ne sum sigurna, znae li nekoj? [mod-kirilica:bpb2t4le][/mod-kirilica:bpb2t4le]
Здраво..јас сум нова тука со еден куп дилеми и проблеми.Значи вака...Бидејки веќе ми рекоа дека нема да бидам примена на медицина(општа) ,добив совет да конкурирам на тетовски универзитет исто медицина и дека шансите да дојдам во Ск .во јануари ми се 100% .Така и направив..арно ама од вчера од таму се вратив со куп прашалници во главата..Се студира на албански?? како ке се патува од Скопје до Тетово..и уште 1000 други прашања..ве молам под итно за некои совети ...одговори...мислам дека ке ми пукне глава од мисли ..и стварно незнам што и како да правам..Поз..
А зашто не конкурираш во Штип, после можеш да се префрлиш Скопје . Е сега не знам дали од јануари може, не сум сигурна, ама од 3ти семестар сигурно може
Zdravo..ponedelnicki..Molam za nekoj odgovor ...dali nekoj studiral na tetovski univerzitet medicina..posto od tamu moze da se prenese vo sk.vo januari najkasno..I ako ima nekoj sto studira tamu ili pravel takov transfer ..mnogu sakam da mi odgovori ..kako odi tamu so predavnja na albanski..site li predavaat na albanski...pa kako polaga ispi ..neli ke treba nekolku da se polagaat tamu..kako se snaoga so vezbi..Za pocetok bar nesto da znam..ili da ne ni odam ..