Зависи , не се двосмислени многу ако имаш научено и разбрано ќе немаш проблем. Има некои кои што треба да се подразмисли пред да се одговори ама воглавно лесен им е тестот , секако ако имаш учено со разбирање а не на памет.
Dali nekade moze da se najdat prasanja od minatite godini za MiF za da moze da imame pretstava do koj stepen se odi vo detali i kako e koncipiran testot so cel da znaeme kolku detalno treba da ucime se? Imam slusnato deka retko se pagjaat prasanja MiF od porano, pa zatoa ne mi trebaat za ucenje na pamet, tuku chisto za orientacija vi blagodaram odnapred i izvinete ako skoro imalo isto prasanje, ne uspeav da najdam ponazad
Прашав и во темата за стипендии но никој не одговори, дали тие што сте избрани за стипендија, ви се имаат јавено од Leoron фондација за потпишување договори?
da ve prasham spored vas eve kako studenti na opsta,dali vredi v godina pak od pocetok da probam sk?ova god ne me primija sega ucam drugo.. strav mi e da ne mi se izdolzi premnogu oti znam deka mn i god povtorvat vo sk
Зависи колку поени имаш и колку студенти ќе примаат в година, ако се пак 200, не верувам дека ќе е нешто поразлично, а и зависи кој начин на матура ќе го полагаат
Може да ги разгледате нивните facebook страни, какви предавања и проекти имаат. ЗСМ летово организираа летна школа што е убава идеја, а и неодамна имаа некое предавање. ММСА лани беа многу активни постојано предавања кои се стримаа и на facebook ЕМСА имаа исто интересни активности
Me interesira ako prviov kolokvium anatomija ne go polozis sto po nataka? I mif koga se polaga prakticno na prviov kolokvium ili?
Ако не го положиш, ќе го полагаш во сесијатака е за сите колоквиуми, и без положен прв можиш да полагаш 2...
Јас кога се запишував имаше едно девојче што втор пат или трет конкурираше и беше промена иако претходните години не успеала да влезе. Ако ти е желба да учиш медицина пробај, медицина се сака и се учи без разлика дали ќе ти е одложи образованието година, две, три важно е што доктор од тебе ќе излезе.