Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. babybells

babybells Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52
    Може ли некој од постарите колеги да сподели ако памти на кој начин се одвива полагањето Биостатистика за колоквиум и испит и од каков карактер се прашањата? :)

2. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Лани полагањето беше онлајн. Колоквиумот сите прашања беа на заокружување. Ако го положиш во испитна полагаш усно. Секој професор си е посебна приказна, зависи кај кого се паднеш прочитај ги подетално неговите предавања и читај од скриптата и супер ќе си поминеш.

На babybells, floppy77 и Glowy им се допаѓа ова.
  3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    5.383
    И да ја надополнам колешката, тие што полагагавме кај проф. Зафирова, полагавме писмено во амфи, не полагавме усно. :)

На Geek^^ и Glowy им се допаѓа ова.
  4. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Прашањата на колоквиумот лани онлајн многу лесни беа, имаше пример формула дадена да заокружиш за што е, имаше резултат од Т-тест, од Хи квадрат тест, па да заокружиш што значи, имаше пример морбидитет е и понудени надолу да заокружиш, се на се, не беше тешко. Е сега, професорите навистина се секој за себе. Јас полагав кај проф Исјановска и таа прашува прашања стрикно од нејзините предавања, особено прашува некои работи кои ги нема нити во книгата, нити во практикумот, па ако си кај нејзе, ислушај ги предавањата ако ви ги снимаат. За кај неа скриптата нема да ти помогне, читај од учебникот и немај очекувања за висока оценка, бидејќи од сите лани во јануари што полагавме кај неа, само еден имаше 9ка, неколку 8ци и другово све 7ци и 6ки беа.

На babybells му/ѝ се допаѓа ова.
  5. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Има ли информација за микро 2 книгите од каде може да ги купиме и дали пак на уплатница ќе треба да се платат?

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.775
    Допаѓања:
    40.575
    Јас од копирница земав...практикумот е истиот од микро 1.

На Lollipop_123 и floppy77 им се допаѓа ова.
  7. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Јас сакав да ја земам оригинал дека во боја е, плус лани 50 денари беше разликата меѓу оригиналот и копијата, ама не кажуваат ништо од каде да ги земеме, како...

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    2.020
    Исто и мене ме интересира ова ми кажаа дека нема во деканат. Ако некој има инфо или дознае како да се набави, ако сака да пише тука.

На floppy77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Практикумите микро одат преку катедра, не ги продаваат во книжарата во деканат, пред некое време Ѓоко Дончев или како и да се викаше ги продаваше, али он почина, прашајте на катедра сигурно можи оригинал некако да се набави

На floppy77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Минатиот семестар за микро 1 катедрата не извести кога и каде луѓето ќе ги продаваат книгите па да отидеме. Ама за овој семестар нема ништо, а треба веќе да почне да се учи.

11. kahve

kahve Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    34
    дали тие што слушаме радиологија првпат а не сме во групите за трета година, можеме да си избереме со која група сакаме да идеме така? дека не ја разбрав убаво објавата од денес, па да не сум грешка

12. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Не, нели се допишвавте накнадно, па нели има групи од 49-57, некои беа додадени до 49, а некои нели беа распределени од 49-57, има за сите тие групи асистент со него се договарате за вежби

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Мисли за групите од втора година што слушаат анатомија 3, физио 1 или биохемија 1, што не се во трета.

@kahve и јас не знам, не сфатив што со нас искрено.

14. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Хмм јас мислев дека сите што слушате радиологија, а не слушате други предмети се запишвавте за да ве додадат во група...изгледа јас грешно сум разбрала, најдобро е да исконтактирате со шеф на катедра пишете и на teams. Најдобро преку неа оти нз колку секретарката е информирана

На Lollipop_123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Во групите од втора се запишавме тие што првпат слушаме некои предмети од втора за да можеме да идеме на тие вежби од 2ра зошто на распоред имаше само групи до 48. :)
    Се пишаа во групи од трета само тие што не слушаат ништо од втора првпат, туку само од трета некои предмети. :)

16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Ептен се искомплицира со пандемијава со вежбите. Колку е проблем и да не си добро не можиш вежба да замениш. Видете со која група ви одговара и одете, ќе им кажите да ве допишат на список. Не сте вие виновни за хаосов

На Lollipop_123, Glowy и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  17. MeredithGrey

MeredithGrey Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Фала многу. А на колоквиуми и испит како е кај нив? Сега прв колоквиум треба да ни е, па дали прашањата се лесни и се положува барем со минимум или нешто многу детално даваат, па е тешко на полагањата, дали многу положуваат?

18. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    6.785
    Ако си во групите од втора тогаш си избираш со која гурпа ќе одиш според тоа кој термин ти одговара

На Lollipop_123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    6.785
    Ние кога бевме беше детален, не се положуваше лесно, требаше да е убаво научено за да положиш.

20. Sparki4

Sparki4 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Здраво. Дали некој се сеќава каков беше првиот колоквиум по Биохемија (за протеини), на што повеќе внимание да се посвети? :sweat: