Може ли некој од постарите колеги да сподели ако памти на кој начин се одвива полагањето Биостатистика за колоквиум и испит и од каков карактер се прашањата?
Лани полагањето беше онлајн. Колоквиумот сите прашања беа на заокружување. Ако го положиш во испитна полагаш усно. Секој професор си е посебна приказна, зависи кај кого се паднеш прочитај ги подетално неговите предавања и читај од скриптата и супер ќе си поминеш.
И да ја надополнам колешката, тие што полагагавме кај проф. Зафирова, полагавме писмено во амфи, не полагавме усно.
Прашањата на колоквиумот лани онлајн многу лесни беа, имаше пример формула дадена да заокружиш за што е, имаше резултат од Т-тест, од Хи квадрат тест, па да заокружиш што значи, имаше пример морбидитет е и понудени надолу да заокружиш, се на се, не беше тешко. Е сега, професорите навистина се секој за себе. Јас полагав кај проф Исјановска и таа прашува прашања стрикно од нејзините предавања, особено прашува некои работи кои ги нема нити во книгата, нити во практикумот, па ако си кај нејзе, ислушај ги предавањата ако ви ги снимаат. За кај неа скриптата нема да ти помогне, читај од учебникот и немај очекувања за висока оценка, бидејќи од сите лани во јануари што полагавме кај неа, само еден имаше 9ка, неколку 8ци и другово све 7ци и 6ки беа.
Има ли информација за микро 2 книгите од каде може да ги купиме и дали пак на уплатница ќе треба да се платат?
Јас сакав да ја земам оригинал дека во боја е, плус лани 50 денари беше разликата меѓу оригиналот и копијата, ама не кажуваат ништо од каде да ги земеме, како...
Исто и мене ме интересира ова ми кажаа дека нема во деканат. Ако некој има инфо или дознае како да се набави, ако сака да пише тука.
Практикумите микро одат преку катедра, не ги продаваат во книжарата во деканат, пред некое време Ѓоко Дончев или како и да се викаше ги продаваше, али он почина, прашајте на катедра сигурно можи оригинал некако да се набави
Минатиот семестар за микро 1 катедрата не извести кога и каде луѓето ќе ги продаваат книгите па да отидеме. Ама за овој семестар нема ништо, а треба веќе да почне да се учи.
дали тие што слушаме радиологија првпат а не сме во групите за трета година, можеме да си избереме со која група сакаме да идеме така? дека не ја разбрав убаво објавата од денес, па да не сум грешка
Не, нели се допишвавте накнадно, па нели има групи од 49-57, некои беа додадени до 49, а некои нели беа распределени од 49-57, има за сите тие групи асистент со него се договарате за вежби
Мисли за групите од втора година што слушаат анатомија 3, физио 1 или биохемија 1, што не се во трета. @kahve и јас не знам, не сфатив што со нас искрено.
Хмм јас мислев дека сите што слушате радиологија, а не слушате други предмети се запишвавте за да ве додадат во група...изгледа јас грешно сум разбрала, најдобро е да исконтактирате со шеф на катедра пишете и на teams. Најдобро преку неа оти нз колку секретарката е информирана
Во групите од втора се запишавме тие што првпат слушаме некои предмети од втора за да можеме да идеме на тие вежби од 2ра зошто на распоред имаше само групи до 48. Се пишаа во групи од трета само тие што не слушаат ништо од втора првпат, туку само од трета некои предмети.
Ептен се искомплицира со пандемијава со вежбите. Колку е проблем и да не си добро не можиш вежба да замениш. Видете со која група ви одговара и одете, ќе им кажите да ве допишат на список. Не сте вие виновни за хаосов
Фала многу. А на колоквиуми и испит како е кај нив? Сега прв колоквиум треба да ни е, па дали прашањата се лесни и се положува барем со минимум или нешто многу детално даваат, па е тешко на полагањата, дали многу положуваат?
Здраво. Дали некој се сеќава каков беше првиот колоквиум по Биохемија (за протеини), на што повеќе внимание да се посвети?