Јас кај проф Лабудовиќ го полагав и сите прашања од Харпер беа, имаше дури и така некои подетални работи од Харпер на тестот. Не би можела да ти кажам на што да посветиш внимание, бидејќи од било кој дел од матерјалот може да дадат прашања.
И на катедрата по биостатистика и епидемиологија има друга професорка Зафирова, за биостатистика пишуваа колешките погоре. На анатомија е усно кај сите професори.
Ве молам некој да ми помогне околу анатомија 1.Материјалот е толку хаотичен што буквално се изгубив. Дали на сите ви беше вака? Дали прашуваат од збор до збор и треба да се учи до најситен детаљ? Конкретно за нерви и артерии е невозможно да се запамти сè. Секој совет ќе ми биде од корист ❤
И мене во почетокот ми беше така. Па и мака мачев со анатомија 3, не сум ништо подоле. За нервите гледај да научиш се до детал, а артериите гледај да кажеш по некој сооднос од секоја страна и знај ги гранките на артериите.
Dali za zglobovi anatomija treba detalno da se znae zglobnata kapsula od koj del pocnuva kade zavrsuva i slicno, ili pak da se kaze samo ima sinovijalna i fibrozna?
Незнам дали има друга тема но тука ќе го поставам прашањето.. Дали е некој запознаен со стажирањето, дали е платено тие месеци што мора да ги стажираме?
Не не тој за лиценца стажот не е платен, туку после тоа се стажира уште шест месеци ако сакаш да можеш да специјализираш, тоа демек го плаќале.