Можеш да го полагаш до 6ти семестар бидејќи условен е за 4та година. Генетика ќе го презапишеш ако не го положиш до следниот јануари (не овој, туку тој во 2023та). Најчесто се презапишува предмет ако не го имаш положено во наредните три сесии од кога си го слушал, сите условни се три сесии, а неусловните се најчесто по 6 сесии.
Zdravo,da Ve prasam,od koja kniga gi ucite regiite po anatomija na MF vo Skopje? topografskata dali od tie sto se anatomija 1,2,3 vnatre sto ima del topografski lekcii ili ucite od nekoja posebna kniga samo za topografska anatomija?
Некој од постарите колеги ако може да каже лани или полани до кои теми ви беше за колоквиумот патологија 1?
Имавме она од башеска материјалот хемодинамски општо за тумори грануломатозни воспаление не ми текнува др. За испит беа квс ресоираторен и леукемии лимфоми
Decki dali HE1 od ucebnikot za opsta embriologija na covekot treba da se ucat prvite 15/20 strani shto se kako voved i tie dopolnitelni tekstovi posle sekoj del shto gi ima? Vi blagodaram mnogu odnapred za odgovorot
Како оди полагањето физиологија на клетка од миф делот? Ни кажаа дека ќе се полага онлајн, но дали има и есејски прашања или само на дополнување и заокружување?
Дали анатомијата за сите смерови е иста. Ме интересира конкретно за физиотерапевти дали е тешко и какви прашања се паѓаат на колоквиум. Иначе професорот Аце ми предава
Ние лани полагавме онлајн, имаше 3 есејски прашања, на заокружување и дополнување немаше. Не беа тешки прашањата, но тие што ги прегледувале тестовите очигледно си давале поени како ќе им дојде, така да повеќето бевме положени со малку поени а имаше и доста паднати.
HE1 od delot embriologija ima prasanja za da moze da se vidi strukturata i tipot na istite koi bi ni posluzile za vezbanje i pvotoruvanje na materijalot?
Здраво колеги, изгубен ми е индексот и многу ми е криво сите овие години сум се плашела од тоа да не го изгубам и ете некој по грешка го зел од катедра Неврологија.Најмногу ми е криво дека сигурно виделе барем да го вратиле на катедрата Ќе може ли некој да ми каже каде најчесто ги оставате индексите да одам да си го барам. Видов во Академи,трио копирница и т.н. Фала ви од напред,тешко верувам дека ќе го пронајдам,но ете надежта умира последна..
Види во деканат да не го имат оставено, прашај по групите, и во шкафчиња каде што оставате индекси. Некои се стварно безобразни, како можи да земиш индекс што не е твој, па и да не се испозамараш да и го вратиш на личноста покрај социјалните мрежи. Али со оглед на тоа какви се колеги има не е ништо веќе чудно.