За презапишување е 3 сесии, а услов е за 4та година 3 недели сите полагавме во трета колоквиумска немавме избор за предсесија ние
јас одлучив за во декември ама малку доцнам со хистологија не знам дали можам да стигнам за 2 недели да го спремам заедно со анатомија...ама ајде ќе видие, секако фала ти.
@MeckaCia ти да не знаеш можеби точно колку сесии е пред да се презапише, знам ти дека подолго го полагаше предметов...
еве дур правам пауза од учење, сакам да ви се заблагодарам на сите вас што ни помагате толку, секако на мене многу ми имате помогнато, сите вие. би било многу потешко без вашите паметни совети, убави зборови кои не тешат и општо, вашето присуство е како столб на кој можеме да се потпреме секогаш, уште еднаш, фала ви многу
Кај пишува тоа во курикулум колку сесии некој предмет е пред да се презапише? Знам дека е услов за 4та само, не сум видела кај пишува колку сесии се.
Предметот пред да го презапишете може да се полага 5 сесии, но со тоа што 3 сесии полагате кај ист професор и доколку паднете и во јануари, во јуни и август полагате кај друг професор и не ви важат колоквиумите (фактички во јуни и август ќе мора пак да преполагате колоквиуми за да излезете на усно). Така некако колку што знам функционира, ама немам искуство со ова баш, јас во август во втора година положив хигиена и не знам како оди ова колку сесии важи, ова ми го имаат колеги кажувано. Слободно нека ме корегира некој ако негде сум грешка.
Не 6 сесии може да се полага. На пример ако е запишан во зимски семестар од јануари која е прва сесија рачунај 6 сесии.
Ако е летен семестар пример запишан ти е во 2 семестар полагаш во јуни прва сесија и шест сесии од тогаш, последна ти иде јануарска сесија ако не полжиш пак си го презапишуваш во летен семестар.
Ова е индивидуално инаку, никогаш не се ослонувај на други. Секој има различна брзина на учење, распределба на време, а и не е важно дали си учел 5 недели пример, туку колку си имал концентрација кога си учел итн. Тој колоквиум си има битни детали, бара време за учење, но зависи се од тебе колку ќе ти треба да научиш. Спремај си го ти, па ќе видиш сама како ќе ти оди.