Да да за полагање да 5 сесии. Ама ако не фатиш услов да речеме за 4та тогаш можеш и јануари да полагаш.
Тоа што кратат една сесија е друга работа. И патологија 2 е 3 сесии, ама тие кратат една затоа што е услов.
Ова најмногу ме нервира, кај немаме казнени па и редовна сесија да ти е скратена кога главата не знаеш каде ти е од фаќање услови.
Јас го положив во септември 2020 последна сесија пред услов за 4та и не се презапишуваше после 3 сесии е сеа по ново нешо ако е сменето нз
Дали знае некој колку отсуства може да се има по клиничко испитување? И ние некогаш се разболваме, а никој од таа катедра не ни има кажано за отсуствата
Имаш право на 2 отсуства, ама зошто да имаш отуство, секако можеш вежбата и кај друг асистент да си ја одржиш со друга група, на клиника повеќето асс се многу добри и не се замараат.
Не гледаат на клиничко отсуства поголем дел од асистентите, секако даваат потпис, ако сакаш заради тебе да си надополниш како што пиша Guns ќе отидеш со друга група.
Дали некој знае што со вњжбите ако се заразиме од корона , дали ни се оправдани отсуствата и општо која е процедурата??
Знам дека е малку рано, ама да си прашам со време. Годинава не слушам патологија и клиничко, а за фармакологија и трансфузиологија услов е потпис од патологија, инаку биохемија и физиологија ми се положени, дали има шанса да ги запишам предметиве? Фала ви