Некој од колегите кои полагале вовед во медицина испит лани online да споделите искуства, колку прашања и време даваат, дали треба камери, и доколку памтите прашања некои да споделите? И за мед.псих. втор колоквиум исто така ако памтите нешто, и англиски дали е лесен испитот online, какви прашања даваат? Фала ви многу однапред
Јас полагав вовед во 2020та, камери бараа само на почеток за идентификација, да покажеш индекс, а потоа ни рекоа да ги исклучиме. Само на call седевме уклучени до крај, но без камера и микрофон.
Ako ima postari kolegi prashanjevo e do niv. Dali nekoj e poinformiran za procedura za baranje na specijalizacija vo ger? Ja znam pravila od tipot na polaganje za jazik, privremena licenca.... Amaa ako ima nekoj poinformiran za malite steps izmegju pishete mi plz
Среќна нова година колеги и колешки медицинари. Најпрво ви посакувам многу здравје во новава година (како физичко така и психичко), повеќе среќни моменти за паметење а помалку стрес и секако на крај многу успеси и многу положени испити и стекнати знаења.
Среќна нова колешки и колеги. Ви посакувам многу здравје, среќа, љубов, успеси во новата година и положени испити.
Среќна нека ви е новата 2022 година колеги, полна да ви биде со здравје, среќа, успех и многу исполнети цели и убави моменти! И запомнете, вложувајте се во она што го сакате, но не заборавајте да одвоите и време за себе, зошто вистинската медицина, тешки моменти и предизвици ве чекаат дури откако ќе излезете од факултетските ходници.
Dali moze da mi objasnite zosto na rasporedot za ispiti ima dva datumi za polaganje? Treba da birame koj datum sakame ili?
Обично, едниот датум е за поправни колоквиуми, другиот за испит. Ама, сега го отворив вашиот распоред, и гледам имате две дати, на пример за анатомија усно, односно за испит, така што, можете да бирате на која дата сакате.
Како оди полагањето завршен испит анатомија 1, колку прашања поставуваат?? Дали е полесно во однос на колоквиумите?
Ние кога бевме влечевме две регии, една од рака, една од нога, ја раскажуваш регијата, покажуваш на леш, ако те потпраша нешто проф ако си испуштил и толку. Многу полесно спрема колоквиумите
Dali treba da se menuva neshto kaj dekadi vo iknow bidejki toa vsusnost se rokovi? Nekoi vikaat treba nekoi ne treba.. i dali treba da se plakja administrativna taksa za sekoja prijava za ispit ili ukinato e toa?
Здраво Дали можи некој да сподели искуство за запишување на медицински факултет(Скопје,Штип,Бугарија и Словенија), (сместување,услови,професори,документација,школарина...)?