Група имаме, требаше да пратиме список до 5ти. Веќе е пратен. Датуми за усен испит се 10ти, 12ти, 24ти, 25ти, 26ти, 27ми. Пиши и на професорката mail ако полагаш сигурно ќе те вметне некаде. Поздрав
Колоквиумите по физио1 сите наеднаш се полагаат? Не ми е јасно имам за полагање 2 колоквиуми невозможно е 2та за 1саат да се решат. Ве молам пуштите
Офф, уште истото го праватт?? Убаво се сеќавам и јас полагав два колоквума наеднаш. Толку ме фати паника оти немав време да напишам, а ги знаев прашањата, ми се плачеше. Па ја молев проф да ми дозволи уште малку да пишувам и се согласи пишував сигурно уште 10 минути од завшувањето на тестот.
Пократко ќе е времето од кога се полагале колоквиуми во колоквиумска. Лани за физио 1 беа 5 есејски без заокружување половина час, ако полагаш два колоквиуми 1 час. За физио 2 даваа час за завршен, а за колоквиум 45 мин, ама таму имаше и прашања на заокружување.
Ние што положивме Генетика во септемвриска сесија однесовме пријави и индекс за оценка дури сега, а професорката ни вели дека фора да се земаат оценки имало само до еден месец од полагањето и сега требало да ни ги поништи оценките. Никој за ова не ни кажа на почетокот дури сега кога е можеби предоцна. Дали стварно постои вакво правило за земање на оценки?
Нема правило, во iknow се ставени оценките генетика нема причина да ви поништи нешто положено. Мора да се побуните за ова, плус не сте биле известени
Нема врска, јас по некои предмети после година дена имам земано оценки во индекс, не би требало да има проблем штом ги имате во iknow.
Не знам и јас прв пат за ова слушнав и нема никаква смисла. Еве и да е некое посебно нивно правило тогаш требаше да бидиме известени на време. Ќе видиме што ќе бидне, се надевам дека ќе имаат разбирање бидејќи скоро сите катедри си ги задржуваа индексите по неколку недели и стварно не се стасуваше. А дали оценка може да се зема само после испитна периодот или кога сакаме? Бидејќи јас мислев дека треба да чекам испитна и затоа чекав до Јануари иначе ќе го однесев индексот до сега
Требало барем пријави да однесете, затоа што без пријава исто како да не сте полагале. Оценката да може да се земе во индекс и по една година, ама пријави требало да однесете, иначе како без пријави.
Не прифаќаа само пријави на генетика конкретно, мораше пријава и индекс заедно. А индексите им беа заглавени во деканат од уписи и потврди, кога се пишуваа оценки.
Знам каква е ситуацијата, истата ситуација ја имавме и ние со други предмети, ама требало да однесат и индекси и пријави затоа што сега може да ја поништи оценката без пријави, реално.
Да ама нели требаше да не известат дека до одреден рок треба да се однеси индекс и пријава инаку од каде би знаеле. Пример по Хистологија професорката ни напоменуваше до кога е рокот, а од другите катедри не ни правеа проблем и во друга сесија ако однесеме. Тоа ми беше муабетот дека не можи да очекува да го почитуваме рокот кога немаше кажано за рок.
Координаторите сепак требало да прашаат кога да земете оценка иако не сте добиле известување од катедрата. Среќа што сте повеќе студенти па најверојатно нема да ви ги поништат, а може да ви ги поништат без пријави. Затоа секогаш гледајте да имате однесено пријава во сесијата во која што сте полагале, затоа што таа пријава иде до деканат и тие имаат увид дека сте положиле, а вака немате доказ дека сте положиле.